Număr record de infectări cu COVID-19 în Tokyo! Măsuri fără precedent luate de guvernul japonez

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 16:49,
JPN : OLYMPICS TOKYO RINGS RETURN, sursa Foto: Profimedia Images (Credit:PIERRE EMMANUEL DELETREE /SIPA)
JPN : OLYMPICS TOKYO RINGS RETURN, sursa Foto: Profimedia Images (Credit:PIERRE EMMANUEL DELETREE /SIPA)

Jocurile Olimpice se vor desfășura în niște condiții fără precendent în istoria sportului, iar situația generată de noul coronavirus se înrăutățește cu fiecare zi care trece.

În ziua în care o mare parte dintre sportivii români au plecat spre Japonia, în Tokyo s-a înregistrat un număr record de infectări cu Covid-19 din ultima jumătate de an, 1.308 cazuri, informează EFE, citată de news.ro.

Autoritățile metropolitane au raportat pentru a doua zi consecutivă un număr de peste 1.000 de cazuri zilnice, un prag pe care orașul olimpic nu îl mai atinsese în ultima jumătate de an, iar tendința de infectare este într-o continuă accentuare de aproape o lună.

Tocmai de aceea, pentru a preveni răspândirea virusului, guvernul japonez a declarat intrarea capitalei în stare de urgență, valabilă din 12 iulie până în 22 august. Aceasta se va suprapune exact peste durata celui mai mare eveniment internațional sportiv, ce va avea loc între 23 iulie şi 8 august.

Sursa Foto: Profimedia Images

Din cauza acestei situații, în cele din urmă, comitetul de organizare, autorităţile locale şi guvernul japonez au anunţat decizia de a ţine competiţia olimpică din Tokyo cu porţile închise, iar sportivilor li se vor impune restricții și măsuri fără precendent în timpul Jocurilor Olimpice.

CITEȘTE ȘI –>> CINE SUNT CEI 100 DE SPORTIVI ROMÂNI CARE VOR CONCURA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

realitateainfectăriJO tokyoCovid-19japonia