O jucătoare de 16 ani vrea să bată recordul stabilit de Nadal și Djokovic

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 02 iunie 2023, ora 13:32,
mirra-andreeva
mirra-andreeva

Mirra Andreeva, în vârstă de doar 16 ani, a ajuns în turul trei de la Roland Garros și este o senzație în circuitul WTA. Sportiva din Rusia are ambiții mari.

După victoria cu Diane Parry, Andreeva (143 WTA) a afirmat la conferința de presă că-și dorește să câștige 25 titluri de Grand Slam pentru a-l depăși pe Novak Djokovic (sârbul are 22 în acest moment, la egalitate cu Rafael Nadal).

„Acesta este visul. Știu că Djokovic a câștigat 22 sau 23 de Grand Slamuri, așa că vreau să ajung până la 25, dacă va fi posibil. Nu știu. Dar voi juca pur și simplu.

Deocamdată obiectivul meu este să câștig meci de meci, să câștig următorul meci. Apoi, dacă voi câștiga acest meci, să câștig din nou următorul meci. Asta e tot. Doar să câștig meci cu meci.

Roger Federer, el a fost întotdeauna idolul meu, numărul 1 pentru mine. Dar după Roland Garros 2022, când Rafa Nadal a câștigat, nu știu de ce, dar în capul meu totul s-a întors.

Acum, Rafa și Roger sunt pe primul loc, dar nu vreau să îl jignesc pe Novak, așa că îi voi pune pe toți trei pe același loc” – Mirra Andreeva, citată de Sportskeeda.

Diane Parrymirra andreevaroland garros