O legendă a atletismului s-a apucat de fotbal. Se antrenează cu o echipă norvegiană de primă ligă

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 30 mai 2018, ora 16:04,

Usain Bolt, multiplu campion olimpic la atletism, vrea să devină fotbalist profesionist! Jamaicanul în vârstă de 31 de ani se antrenează cu echipa norvegiană de primă ligă Stromsgodset.

Usain Bolt s-a retras din atletism în august 2017, după participarea la Campionatul Mondial de la Londra. Bolt are în palmares opt medalii de aur la Jocurile Olimpice (în probele de 100 și 200 de metri) și 11 titluri la Campionatele Mondiale.

Usain Bolt este pasionat de fotbal încă din copilărie și a decis să se antreneze cu formația din orașul norvegian Drammen, aflat la 40 de kilometri de capitala Oslo.

Directorul sportiv al clubului Stromsgodset, Jostein Flo, a anunțat că Usain Bolt a primit tricoul cu numărul 9.58 – recordul mondial stabilit în cursa de 100 de metri -, adăugând că jamaicanul va juca într-un meci amical.

Încerc să devin mai bun, să lucrez din greu și să joc cât mai multe meciuri. Poate că un club îmi va da o șansă să arăt ce pot„, a spus Bolt, potrivit Reuters.

Jucătorii formației norvegiene au fost șocați să-l întâlnească în vestiar pe cel mai rapid om din lume, o legendă a atletismului mondial.

După 12 etape din actuala ediție a campionatului Norvegiei, Stromsgodset se află pe locul 12. Formația din orașul Drammen are două titluri în palmares, în 1970 și 2013.

În luna martie, Usain Bolt s-a antrenat alături de jucătorii echipei germane Borussia Dortmund.

usain boltfotbalStromsgodsetboltnorvegiaatletism