O mare campioană pariază pe fetele noastre la Australian Open: „Abia aștept să o văd pe Simona Halep!”

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 18:29,
Simona Halep/Sursa foto: Twitter
Simona Halep/Sursa foto: Twitter

Numărăm zilele până la debutul primului grand slam al anului, în care România va fi bine reprezentată în competiție. 

Iar ochii tuturor numelor mari ale tenisului mondial vor fi ochii pe disputele de Melbourne. Nu face excepție Justine Henin, care va îndeplini și rol de expert al unui post tv pe perioada desfășurării Australian Open. Ea va analiza jocurile celor cinci românce aflate pe tabloul principal. Este vorba despre Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Două dintre ele vor avea parte de o atenție suplimentară din partea belgiencei.

Simona Halep este una dintre ele, constănțeanca mărturisind în trecut faptul că Justine Henin a fost unul dintre modelele ei în tenis. Fosta mare campioană așteaptă să vadă cum se va descurca Simona după triumful de la Melbourne de la primul ei turneu WTA din 2022 la care a participat. Primul test va fi împotriva polonezei Magdalena Frech, locul 105 mondial, în turul 1.

CITEȘTE ȘI –>> FOTO | Andrei Ivan a dat lovitura pe plan sentimental. Cum arată frumoasa gimnastă din viața atacantului

„Abia aștept să o văd jucând. Are inteligența de joc și experiența necesară pentru a fi în discuție, dar rămâne de văzut cât de bine se va prezenta fizic. Vreau să o văd pe Simona Halep reîntorcându-se la nivelul ei maxim”, a precizat fosta sportivă pentru Eurosport. 

Surpriză pentru noi toți au fost încurajările la adresa lui Jaqueline Cristian, una dintre marile speranțe ale tenisului românesc. Sportiva noastră va avea ca adversară în runda inaugurală chiar o belgiancă, Greetje Minnen.

„Este o experiență fantastică să ajungă să joace la un turneu de Grand Slam. Totul este despre experiență. Sfatul meu este ca Jaqueline să se simtă bine, să găsească plăcerea în a juca tenis mereu”, a punctat câștigătoarea a 7 titluri de Grand Slam.

Sursă foto: Profimedia

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Ce sport a practicat Simona Halep, în liceu: „A fost frumos să pot juca, m-a ajutat şi la tenis să am putere mai multă”

heninHalepaustralian openJaqueline Cristian