Obiectiv modest pentru România la Jocurile Olimpice din 2020

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 22 noiembrie 2018, ora 17:23,
Romania-JO
Romania-JO

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunțat că obiectivul României la Jocurile Olimpice din 2020 va fi obținerea a 6-8 medalii. Rezultatele ‘tricolorilor’ au fost modeste la ediția din 2016, de la Rio de Janeiro.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020. România va participa pentru a 22-a oară la o ediție a JO de vară.

Am avut o analiză destul de realistă astăzi, care va continua cu prezentarea fiecărei federaţii şi tind să cred că, din păcate, nu ne vom ridica la nivelul la care am investit în ultimii doi ani de zile. Am făcut o analiză comparativă cu ediţia precedentă şi am spus foarte clar că, după rezultatele de la Campionatele Mondiale şi Europene, mai mult de şase medalii nu cred că putem obţine la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Asta este părerea mea. Aş vrea totuşi să cred că pentru obiectivul de performanţă, spre deosebire de analiza Comisiei Tehnice care spune patru-şase medalii, să putem merge către şase-opt medalii„, a declarat George Boroi, secretarul general al COSR.

Rezultatele României la Jocurile Olimpice de vară:

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a anunțat că halterofilii români au ca obiectiv obţinerea unei singure medalii olimpice. România speră să califice cinci sportivi la JO 2020.

Preşedintele Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a avut o previziune sumbră! 

Probabil pentru noi şi calificarea echipei la Jocurile Olimpice poate aduce bucuria obţinerii unei medalii în situaţia în care ne aflăm astăzi. Avem obiectiv o medalie, dar nu vrem să punem presiune pe sportivi. Larisa Iordache este speranţa noastră că va reveni în sânul echipei, Marian Drăgulescu să rămână apt de lucru, sunt câţiva sportivi care suntem încrezători că se pot pregăti bine până la concurs„, a spus fosta gimnastă.

Federațiile de Scrimă și de Judo au ca obiectiv obţinerea a două medalii la Tokyo.

george boroiobiectivmedaliitokyoJocurile Olimpiceromania2020cosrgimnastica