Olăroiu a dat verdictul în ceea ce privește sportul din România: „Nu mai suntem buni la nimic, statul trebuie să ajute!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 17 noiembrie 2020, ora 16:46,
cosmin olaroiu

Cosmin Olăroiu este în acest moment unul dintre cei mai titrați antrenori români, iar ultima performanță a acestuia este câștigarea titlului de campion în China!

Proaspătul câștigător al campionatului din China, Cosmin Olăroiu, a vorbit despre problemele cu care se confruntă întreg sportul din România și a tras un semnal de alarmă referitor la viitorul țării noastre pe plan internațional. Olăroiu a declarat că nu se poate vorbi de performanță în acest moment în fotbalul din România, deoarece echipele în mare parte nu au bani și trăiesc doar din drepturile TV.

Cosmin-Olăroiu

Noi eram foarte buni la atletism, la handbal, la gimnastică, la volei, la canotaj, la rugby… acum nu mai suntem buni la nimic! Mai există o Simona Halep, care e unicat, și în rest nimic. Cu ce l-a ajutat statul român pe Gică Hagi? El a făcut o echipă, statul cu ce l-a ajutat? Trebuie să ajuți!

Nu mă pricep la politică, dar hai să facem ceva pentru sport. Să micșoreze taxele, să îi ajute pe cei care investesc în sport, să existe o lege în așa fel încât să creștem bugetele echipelor. Acum, bugetul unei echipe este format în proporție de 90% din drepturile TV. Vrem performanță, dar nu se poate așa! Câți jucători avem care joacă la echipe de top?”, a spus Olăroiu pentru Digi Sport.

Cosmin Olăroiu a plecat din România în anul 2007, atunci când a decis să părăsească echipa Steaua și să meargă în zona Golfului, acolo unde a semnat un contract cu Al Hilal. Olăroiu a câștigat mai multe trofee în zona arabă și chiar a fost numit ca selecționer al primei reprezentative a Arabiei Saudite în anul 2014.

În prezent, antrenorul român îi pregătește pe chinezii de la Jiangu Suning din anul 2018, iar în acest sezon a obținut cea mai mare performanță de când este în China, reușind să câștige campionatul.

Citește și Veste bună pentru Craiova! Oficialii oltenilor sunt contraziși de medici: “Operația lui Koljic nu mai necesită nicio intervenție!”

declaratiirealitateaOlăroiusport din românia
Callum-Fitzpatrick-Lottery-Win2

Fost fotbalist, tânăr câștigător la loto, a murit subit, la doar 23 de ani

Mutua Madrid Open, Tennis, La Caja Magica, Madrid, Spain – 29 Apr 2021

Simona Halep, gata pentru revenire! Ce spune despre Jocurile Olimpice