Olympique Marseille a rămas fără antrenor înaintea debutului în Europa League! Clubul stă pe un butoi cu pulbere

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 21:26,
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Echipa franceză Olympique Marseille joacă mâine, la Amsterdam, cu Ajax, în prima etapă din Grupa B a Europa League.

Marcelinho a plecat de la Olympique Marseille înaintea meciului cu Ajax din Europa League

Din delegația care a făcut deplasarea în Țările de Jos lipsește antrenorul Marcelinho, care și-a reziliat contractul.

În urma declarației emise aseară cu privire la echipa de conducere, Olympique de Marseille consideră că evenimentele din 18 septembrie nu îi permit lui Marcelino și staff-ului său tehnic să își desfășoare rolul în condițiile potrivite pentru care au fost angajați.

Ca urmare a acestei situații regretabile, Marcelino și staff-ul său nu vor continua munca începută la Olympique de Marseille.

Având în vedere circumstanțele, întregul club este extrem de dezamăgit să facă față plecării unui antrenor și a unui staff tehnic care au sosit la Marsilia pe 23 iunie și s-au angajat pe deplin clubului, din motive non-sportive”, a transmis clubul pe site-ul oficial.

Fanii au cerut demisia președintelui Pablo Longoria, pe care l-au amenințat cu moartea

Echipa din Marseille are un început slab de sezon. A fost eliminată de Panathinaikos în turul 3 preliminar al Champions League, iar în campionat a obținut trei egaluri și două victorii. Duminică joacă pe teren propriu cu PSG, în etapa a 6-a din Ligue 1.

Dion cauza acestor rezultate, fanii s-au dus pe 18 septembrie în cantonament și au cerut demisia lui Marcelinho. Mai mult, chiar, l-au amenințat cu moartea pe președintele Pablo Longoria, cerându-i să plece, alături de toți pe care i-a adus.

Ca răspuns, Longoria, directorul sportiv Javier Ribalta, directorul financiar Stephane Tessier și directorul Academiei Pedro Iriondo au anunțat că își suspendă activitatea.

Consiliul de Administrație al OM nu poate accepta amenințările personale. Membrii săi nu pot tolera atacurile individuale și orice formă de defăimare publică nefondată.

O relație bazată pe intimidare nu poate garanta condițiile minime acceptabile pentru ca Consiliul de Administrație al clubului să continue să investească în transformarea OM”, a mai informat clubul francez.

Marcelinhoolympique marseillePablo Longoria