OPINIE | Când va fi Burleanu răspunzător pentru rezultatele tricolorilor

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 20:13,
burleanurade
burleanurade

Naționala României vede Campionatul European de Fotbal din fața micilor ecrane. Nu e o noutate. Nu e nici primul și nici ultimul turneu final de la care absentează tricolorii. Diferența este că acum ar fi avut ocazia să evolueze într-o competiție de o asemenea anvergură chiar în fața propriilor suporteri. O ocazie ca asta se naște o dată la foarte mulți ani.

 

Despre contraperformanțele reprezentativei de fotbal a României s-a tot scris. Problema este că nimeni nu-și asumă nimic. În străinătate mai vezi câte o demisie de onoare. În România, exemplele de acest gen sunt puține. Președintele Federației Române de Fotbal nu este tras la răspundere de nimeni. Nimic nu pare că-l poate deranja. Dă impresia că trăiește din calificarea naționalei de tineret la Jocurile Olimpice. Mai enumeră, din când în când, realizările la nivel de federație. Sau, ceea ce crede sa că sunt realizări.

 

 

OK, în cercul lui de prieteni și în fața camerelor de luat vederi poate spune că regretă absența naționalei de la EURO 2020, dar asta nu înseamnă mare lucru. Tricolorii sunt angrenați în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, dar la cum au început campania de calificare au toate șansele să nu ajungă în Qatar decât în vacanță. Următoarele alegeri pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal vor avea loc anul viitor.

 

 

A ajuns la conducerea FRF în 2014 iar de atunci nu a reușit să schimbe fața naționalei în bine. În plus, s-a înconjurat de oameni care nu au legătură cu fenomenul fotbalistic. În ritmul acesta, Burleanu va fi răspunzător pentru eșecurile naționalei doar atunci când chiar el va da în scris că ratarea unui obiectiv i se poate imputa și își asumă asta printr-o demisie. Din păcate, nu dă semne că și-ar pune parafa pe o astfel de promisiune, iar Mondialul din Qatar și alegerile pentru președinția FRF așteaptă la cotitură.

sursa foto: frf.ro Răzvan Burleanu

 

 

Citește și EXCLUSIV VIDEO | BURLEANU&CO, DEMOLAȚI PENTRU HAOSUL DIN FOTBALUL ROMÂNESC: „UNII ÎMI PROVOACĂ O REPULSIE CÂND ÎI VĂD”

realitateafrfeuro 2020fotbalburleanu