OPINIE | Gigi Becali, doctorul proștilor! „Așa a vrut Dumnezeu”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 19 iulie 2020, ora 13:42,
coronavirus-covid-19

„Poți să te dai peste cap, dar, dacă așa a vrut Dumnezeu… Asta-i o boală pe care o ia oricine. Trăim cu ea. Deschideți stadioanele să se îmbolnăvească lumea, pentru că până la urmă toți o să luăm acest virus!” – Gigi Becali.

E! Asta-i bună! Chiar și dumneata preaslăvite?! Păi vedeți că la cei 62 de ani ai dumneavoastră ați cam intrat în categoria de risc.

Stau și mă întreb, oare câți cretini au citit cele spuse de Becali și au spus în sinea lor: „Așa e, domnule! Bine le mai zice! Facă-se voia lui Dumnezeu, să fim liberi”.

Păi liber și cu gâtul frânt cui îi mai ești de ajutor, că nu îți mai ești de ajutor nici ție, deci cu atât mai puțin altora…

Acum înțeleg că doar egoismul ne poate face să fim iresponsabili (pe unii dintre noi, nu pe toți) și ne determină să facem tocmai invers decât ar trebui să facem. Rațiunea egoistului e simplă: Dacă ceilalți („speriații”) se protejează (tot timpul ceilalți, niciodată noi, pentru că noi suntem speciali), atunci eu nu trebuie să mă mai protejez, pentru că nu am de unde să mă îmbolnăvesc, iar dacă eu mă îmbolnăvesc, să dau și altora, „dar ce?… alții cum m-au îmbolnăvit pe mine”. O rațiune simplă și la îndemâna proștilor, care după cum am putut observa în ultima perioadă nu s-au sfiit deloc să facă uz de ea.

Citește și • OPINIE | La cine vin(e) Tamaș?!

Când oamenii cu adevărat înțelepți înțeleg să tacă, se va găsi mereu un prost care să facă pe deșteptul.

Îmi trece acum prin minte declarația pe care a făcut-o Klopp în momentul în care a fost întrebat despre pandemia de coronavirus. Calm și tacticos, acesta a răspuns că oamenii nu ar trebui să fie preocupați de părerile persoanelor publice,.ci ar trebui să asculte sfaturile venite de la oamenii din domeniul medical, care, vorba aia, chiar se pricep la astfel de lucruri.

„Trebuie să înțelegeți că nu e atât de importantă părerea unei celebrități. Doar cei în măsură trebuie să vorbească și să spună oamenilor ce e de făcut, nu antrenorii de fotbal” – Klopp.

Poate că ar trebui să dăm și noi ascultare acestui sfat. Și să-i transmită cineva treaba asta și lui Gigi Becali, deoarece latifundiarul nostru, preocupat de viața veșnică,.pare dispus să calce pe cadavre pentru a pune mâna pe banii din biletele meciurilor pe care FCSB ar urma să le dispute pe teren propriu,.cu care, probabil, intenționează să-și achiziționeze când va pleca în ceruri,.„corona pe care doar cei smeriți o primesc” (el smerit nu pare, probabil de aia are nevoie de bani, pe care să-i așeze tacticos în niște valize).

Ministrul Ionuț Stroe nu a căzut însă în capcana întinsă de Becali și a replicat răspicat că stadioanele vor rămâne închise. Măcar atât! Ca să nu-mi mai aduc aminte că stadioanele pentru EURO 2020 nu sunt gata (bine că nu se mai joacă anul asta,.poate le terminăm până la anul), calea ferată nu e gata… Multe realizări și pe capul domnului ministru….mă refer la pozele de le-a făcut pe la stadioane,.au fost vreo câteva… o, ca să nu mai zic de clipurile postate pe Facebook, niște minunății…

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. De astăzi, alege să fii înțelept, nu mai fi egoist. Lumea înseamnă mai mult decât propria ta persoană.

Citește și • OPINIE | Dare de seamă de la ultima întâlnire dintre FRF și LPF

Covid-19gigi becalicoronaviruskadi bulgakovopinie
Christian Eriksen, finlanda 2

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Eriksen: ,,E stabil, dar rămâne internat pentru investigaţii

Razvan Marin-  profimedia-0469871099

Razvan Marin, văzut ca viitorul lider al echipei naţionale: ,,E un băiat serios, care joacă”