PAOK a făcut anunțul după eșecul din Conference League: ”Va face plângere la UEFA!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat vineri, 12 aprilie 2024, ora 14:06,
Răzvan Lucescu le transmite jucătorilor de la PAOK să creadă în calificare
Răzvan Lucescu le transmite jucătorilor de la PAOK să creadă în calificare

PAOK Salonic a plecat învinsă din Belgia, acolo unde a cedat în fața celor de la Brugge (0-1).

La o zi după meci, PAOK a emis un comunicat pe site-ul oficial.

Grecii sunt nemulțumiți de modul cum autoritățile belgiene i-au trat pe suporteri.

”PAOK va face plângere la UEFA și la Ambasada Greciei din Belgia după ura fără precedent a autorităților belgiene îndreptată către fanii greci. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe, al Protecției Civile, al Sportului, conducerea Poliției Elene și toate instituțiile relevante vor fi informate în detaliu.

Poliția Belgiană a arestat la întâmplare oameni cu bilete valabile, a folosit gaze lacrimogene și furtunuri cu apă împotriva fanilor, dar și violența oarbă asupra suporterilor, când au părăsit stadionul. Autoritățile au lăsat la o parte toate noțiunile de ospitalitate și de siguranță.

Atât fanii, inclusiv reprezentanți ai Guvernului grec și membri ai familiilor jucătorilor, cât și 25 de membri ai staff-ului administrativ și de securitate de la PAOK, au devenit victime. Totul sub ochii celor 3 reprezentanți ai Poliției din Grecia.

Așteptăm ca cei responsabili să fie pedepsiți exemplar și să plătească pentru pagubele produse pe nedrept. De asemenea, îi așteptăm pe colegii noștri de la Club Brugge să condamne comportamentul rasist al polițiștilor belgieni, care i-a tratat pe greci ca pe niște infractori”, se arată în comunicatul lui PAOK.

răzvan lucescupaokconference league