VIDEO | Peluza Sud 1997, comunicat emoționant la revenirea lui FC U Craiova 1948 după 10 ani în Liga 1

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 14 mai 2021, ora 10:11,
peluza sud 1997

FC U Craiova 1948 a reușit să promoveze în Liga 1. Punctul obținut în partida cu Csíkszereda le-a fost suficient oltenilor.

Eugen Trică și băieții săi au remizat cu echipa harghiteană, scor 0-0, în etapa a opta din play-off-ul Ligii a 2-a. Rezultatul a adus promovarea în primul eșalon din fotbalul românesc.

O asemenea performață nu avea cum să fie marcată și de suporterii oltenilor. Peluza Sud 1997 a transmis, în miez de noapte, un comunicat emoționanat legat de performanța incredibilă realizată de echipa din Craiova și au ținut să menționeze că promovarea în Liga 1 a fost obținută la aproape 10 ani distanță de la ultimul meci jucat de olteni în primul eșalon.

Sursa foto: Facebook Peluza Sud 1997
„Cerul a plâns când am plecat
Iar azi răsuna victorios pentru cei ce drepți au stat!”
21 mai 2011, o zi neagră pentru fotbalul românesc și pentru tot ce înseamnă orașul nostru. Știința disputa atunci ultimul ei meci în Liga 1 contra celor de la Gaz Metan Mediaș. Totul descria tabloul sumbru al decăderii echipei noastre: „cerul a plâns” printr-o ploaie torențială, o furtună năpraznică căreia nu i-a putut face față nici măcar tunelul de la Tribuna 1, partida fiind oprită pentru o bună perioada de timp. A fost începutul celei mai negre perioade ale Universității Craiova.
Astăzi, dupa un deceniu de luptă, tristețe, bucurii, agonie, extaz putem exclama din toată inima: ȘTIINȚA A REVENIT ÎN LIGA 1! Ca într-o reală simbioză, astăzi, la tonul peluzei noastre, cerul a „răsunat victorios”, anunțând revenirea Universității în primul eșalon.
Felicitări tuturor: echipă, suporteri, ultrași! Victoria e a noastră! Lupta acum începe!
*revenim mâine cu un clip care să prezinte în detaliu strălucitoarea sărbătoare care a avut loc în această seară”, a fost comunicatul postat de Peluza Sud 1997, prin intermediul Facebook.

promovare liga 1peluza sud 1997fc u craiova 1948realitateacomunicat
profimedia-0615415416

Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen de pe patul de spital! Ce le-a cerut colegilor săi

todoran

FOTO | Dinu Todoran a condus primul antrenament al FCSB-ului! Imagini de la ședința de pregătire