Pep Gurdiola, după ce a fost eliminat de Real Madrid din Liga Campionilor: „Nu regret nimic”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 18 aprilie 2024, ora 08:11,
Pep Guardiola și Carlo Ancelotti
Pep Guardiola și Carlo Ancelotti

Pep Guardiola, antrenorul echipei engleze Manchester City, a declarat că „rezultatele sunt cele care contează în fotbal”, după ce elevii săi au fost eliminaţi la loviturile de departajare de formaţia spaniolă Real Madrid, miercuri seara, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, potrivit agerpres.ro.

„Aş fi preferat să câştig, desigur. În primul rând felicitări celor de la Real Madrid pentru calificarea în semifinale. S-au apărat foarte jos, cu multă solidaritate. Noi am dat totul, nu regret nimic. Am făcut totul, atât defensiv, cât şi ofensiv, dar aşa stau lucrurile. În fotbal, rezultatele sunt cele care contează”, a declarat Guardiola după meciul de pe Etihad Stadium.

„Ei vor fi în semifinale, iar noi nu, din cauza unor mici detalii. Uneori câştigi la penalty-uri, alteori nu. Nu am fructificat ocaziile pe care ne-am avut. Pentru a o învinge pe Real Madrid trebuie să fii la 100%, iar noi am fost, dar asta nu a fost suficient. Este un mod dureros de a pierde. Astăzi doare, dar mâine trebuie să ne ridicăm şi să continuăm. Nu putem câştiga întotdeauna”, a adăugat antrenorul spaniol.

Manchester City, campioana en titre a Europei, s-a înclinat pe teren propriu la loviturile de departajare (3-4), în faţa formaţiei Real Madrid, după ce scorul a fost egal, 1-1 la finalul prelungirilor. În meciul tur, din capitala Spaniei, cele două echipei au terminat nedecis, 3-3.

Real Madrid, deţinătoarea recordului de trofee în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi (14), va înfrunta în semifinale formaţia germană Bayern Munchen, care a eliminat la rândul ei echipa engleză Arsenal Londra.

liga campionilormanchester citypep guardiolareal madrid