Performanță de senzație pentru Gloria Bistriţa! A câștigat Grupa C din EHF European League

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 11 februarie 2024, ora 13:26,
Gloria Bistrița
Gloria Bistrița

Echipa feminină de handbal Gloria Bistriţa şi-a asigurat câştigarea Grupei C din cadrul EHF European League.

Gloria Bistriţa se calificat în sferturile EHF European League de pe primul loc în Grupa C

Acest lucru a fost posibil după victoria din deplasare, 29-26 (18-12), cu formația poloneză MKS FunFloor Lublin.

Gloria obţinuse calificarea în sferturi încă din etapa trecută, formaţia antrenată de Florentin Pera dominând grupa din care face parte şi Neptunes Nantes, câştigătoarea competiţiei în 2021.

Meciul din Polonia a adus şi un duel al gemenelor croate Paul (Gloria) şi Stela (MKS) Posavec.

Formaţia ardeleană, medaliată cu bronz în sezonul trecut al Ligii Florilor, a controlat jocul de la un capăt la altul şi putea câştiga şi mai clar.

Polonezele au condus o singură dată, cu 10-9, în rest Gloria s-a aflat în avantaj, scorul la pauză fiind de 18-12.

Gloria a condus în repriza secundă şi la şapte goluri. După ce MKS s-a apropiat la o singură lungime (23-24), oaspetele au forțat, din nou, și au câștigat fără emoții.

În celălalt meci al grupei, echipa germană HSG Bensheim/Auerbach a învins Neptunes Nantes cu 37-30. Gloria este lider, cu 9p, urmată de Neptunes (5p), Bensheim/Auerbach (4p) și MKS (2p).

În ultima etapă vor avea loc partidele Gloria – HSG Bensheim/Auerbach, pe 17 februarie, şi Neptunes Nantes – MKS FunFloor Lublin, pe 18 februarie.

Dunărea Brăila este, și ea, sigură de prezența în sferturile EHF European League

La rândul ei, Dunărea Brăila s-a calificat în sferturile aceleiași competiţii, după ce a învins clar echipa germană Thuringer HC, cu 33-23, pe teren propriu, în Grupa B.

După un prim sfert de oră echilibrat, Dunărea a preluat controlul şi s-a desprins pe tabelă, iar la pauză a avut avans de patru goluri, 16-12.

Echipa antrenată de Jan Leslie a făcut o repriză secundă şi mai bună, câştigând categoric, marcând ultimele şase goluri ale partidei.

În celălalt meci al etapei, Chambray Touraine Handball a învins în deplasare Lokomotiva Zagreb cu 29-22.

Dunărea și Thuringen au câte 8p, fiind despărțite de golaveraj (+21, față de +15), ultimele două locuri fiind ocupate de Chambray (4p) și Lokomotiva (0p). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Pe 17 februarie Dunăreas Brăila joacă în deplasare cu Chambray, iar a doua zi are loc partida Thuringer HC – Lokomotiva Zagreb.

ehf european leaguegloria bistrițadunarea braila