Petrolul s-a calificat în turneul final al European Youth Basketball League! 7 victorii din 8 pentru ploieșteni

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 06 februarie 2023, ora 11:10,
baschet CSM Petrolul Ploiești
baschet CSM Petrolul Ploiești

Echipa CSM Petrolul Ploieşti s-a calificat pentru Turneul Final al Conferinţei Sud din cadrul European Youth Basketball League U17.

CSM Petrolul Ploieşti a câștigat fără emoții finala turneului pe care l-a organizat

Formația din Ploiești a Grupei A după ce s-a impus în toate cele patru meciuri ale Turneului 2, pe care l-a și organizat, şi a ajuns la un bilanţ general de 7 victorii şi o singură înfrângere.

În ultimul meci, jucătorii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Cristi Trandafir au câştigat fără drept de apel ceea ce a fost, teoretic, finala grupei, cu Ştiinţa Bucureşti, scor 85-56 (38-31), adjudecându-și fiecare dintre cele patru sferturi.

Într-o atmosferă pigmentată cu galerii și majorete, CSM Petrolul s-a impus fără niciun fel de emoții în fața formației care o învingea cu 2p în semifinala U16 din sezonul trecut, notează site-ul oficial al clubului.

Eroii ultimei victoriei au fost: Codruţ Dinu (25p, 7×3), David Raşoga (16), Robert Pătraru (14, 4×3), George Angelian (13), Christos Manthopoulos (7), Rareş Mihalache (4), Răzvan Popa (3) și Rareş Movileanu (3, 1×3). Din lot au mai făcut parte Armand Suciu, David Naum, Alexandru Dimov şi Mihai Oprea.

CSM Petrolul Ploiești va participa la Turneul Final alături de alte 7 echipe

Turneul Final va avea loc, foarte probabil, la Skopje (Macedonia de Nord) în aprilie şi va avea la start opt echipe: cele trei câştigătoare de grupe, cea mai bună ocupantă de loc 2 plus alte patru formaţii cărora EYBL le va acordat câte un „wild card”.

Turneele secunde ale celorlalte două grupe sunt programate în perioada 9-12 februarie (Grupa B) şi 23-26 februarie (Grupa C).

Reprezentanta EYBL la turneul de la Ploiești, Martina Aho, i-a premiat pe Manthopoulos – MVP al echipei, George Angelian – selecţionat în „5”-ul turneului, şi Codruţ Dinu – MVP al turneului!

Codruț Dinu

Rezultatele echipei din Ploiești în cele două turnee au fost următoarele: 63-49 cu Academy Istanbul, 61-68 cu Balkan Botevgrad, 84-62 cu NTSV-Wildcats Hamburg, 72-58 cu Inter Bratislava, 67-55 cu London Elite, 92-70 cu Debrecen Academy, 78-55 cu Napoli Basket și 85-56 cu Ştiinţa Bucureşti.

O mare parte din banii pentru participarea echipei din Ploiești în această competiție au venit, indirect, de la realizatrorul tv Dragoș Pătraru.

Acesta a câștigat, în 2019, un proces cu TVR, după ce instituția i-a reziliat unilateral contractul, intrând în posesia sumei de 30.000 de euro.

În primul rând, am zis să nu cheltuim noi aceşti bani, pentru că ei nu vin de la o corporaţie, ci de la buget, din banii românilor. Le-am promis copiilor că, dacă joacă bine la turneul final U16 de anul trecut, îi ducem în cupele europene.

Resursele, la care au mai contribuit o firmă, Coral Impex, dar și Primăria din Ploieşti, pentru că altfel nu ajungeau banii, asigură întreg bugetul participării la competiţia europeană din acest an”, a declarat Dragoş Pătraru, pentru paginademedia.ro.

Fiul realizatorului tv, Robert Alexandru, este legitimat la CSM Petrolul. Deși pe 29 decembrie a împlinit 16 ani, a debutat la echipa de seniori în Liga Națională încă din sezonul trecut.

European Youth Basketball LeagueCSM Petrolul Ploiesti