Plângere penală pe numele lui Florin Talpan! Ce riscă juristul CSA-ului după ce a cerut excluderea FCSB-ului din Liga 1

Articol de Valentin Walter - Publicat marți, 10 noiembrie 2020, ora 12:01,
florin-talpan

Suporterii FCSB-ului au depus o plângere penală pe numele lui Florin Talpan la Parchetul Militar!

În urmă cu o săptămână juristul celor de la CSA Steaua a trimis o notificare către LPF şi FRF, prin care cere ca locul ocupat de FCSB în Liga 1, să fie atribuit clubului Ministerului Apărării.

Solicitările din notificarea trimisă de CSA Steaua

  • „prezentarea corectă a palmaresului Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București în toate materialele de promovare a UEFA și în statisticile prezentate pe site-ul uefa.com, noi fiind înființați în anul 1947”
  • „rectificarea pe site-ul dumneavoastră a palmaresului deținut de către SC Fotbal Club FCSB Sa, fostă SC Fotbal Club Steaua București SA, care s-a înființat în anul 2004. Pentru evitarea confuziei, solicităm prezentarea clubului înființat în anul 2004, în toate materialele UEFA sub altă denumire decât Steaua București deținând palmaresul nostru”
  • „excluderea SC Fotbal Club FCSB SA din orice competiție euroepană deoarece pe rea credință a fost inclusă în Liga 1 cu complicitatea Federației Române de Fotbal”
  • „dezafilierea SC Fotbal Club FCSB SA”
  • „predarea locului în Liga 1 Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București întrucât SC Fotbal Club FCSB Sa s-a afiliat Federației Române de Fotbal în mod fraudulos”

Citește și Un oficial al Craiovei a dat verdictul: “Îmi place Rădoi și ar fi frumos să avem un oltean pe bancă!”

Asociația Steaua 1947, constituită din suporterii FCSB-ului au depus o plângere penală împotriva lui Florin Talpan. Suporterii liderul din Liga 1 susțin că juristul nu poate reprezenta legal CSA Steaua și nu este în măsură să ceară excluderea roș-albaștrilor din Liga 1.

În aplicarea articolului 40 din Regulamentul de ordine interioară al armatei, vă rugăm să constatați și faptul că nu rezultă de nicăieri faptul că acest comandant al UM 02301, prin ordin de zi pe unitate, ar fi transmis prin delegare de competențe o parte din atribuțiile și responsabilitățile sale unor persoane subordonate, în speța față de sus numitul Talpan Florin Costel.”

„Potrivit art. 300 Cod Penal, <<Fapta funcționarului public care, în timpul serviciului, îndeplinește un act ce nu intră în atribuțiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă>>.”

„Potrivit art. 297, alin. 1 Cod Penal, <<Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică>>” se arată în plângerea penală înaintată de Asociația Steaua 1947 către Parchetul Militar, potrivit ProSport.

Asociația Steaua 1947 este constituită în mod legal pe teritoriul Marii Britanii, în Reading, și are membri suporteri din mai multe țări, inclusiv România, ai echipei FCSB. Președintele Asociației este Mihai Dincă, fiul fostului portar de la handbal al echipei Steaua, cu 15 titluri naționale cu roș-albaștrii și de două ori campion mondial cu naționala. Vicepreședinte este Cătălin Biriș, iar reprezentantul legal din România este Sergiu Gabriel Ciontos.

Citește și Duckadam, în conducerea clubului CSA Steaua? ”Dacă i s-ar propune ceva, s-ar gândi și n-ar spune nu”

 

 

csa steauaplângere penalăfcsbflorin talpanasocitia steaua 1947
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”