Poli Iași este noul lider din Liga 2! Victorie cu emoții în fața lui Minaur Baia Mare

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 01 octombrie 2022, ora 17:40,
Poli Iași poate fi detronată de Oțelul Galați, care duminică joacă pe teren propriu Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Poli Iași poate fi detronată de Oțelul Galați, care duminică joacă pe teren propriu Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Echipa Poli Iaşi este noul lider al Ligii 2, după ce a învins Minaur Baia Mare, sâmbătă, pe teren propriu, în Etapa a 8-a.

Poli Iași a avut emoții în prelungirile meciului, când Minaur Baia Mare putea egala

Victoria s-a conturat greu și cu destule emoții, maramureșenii irosind o ocazie uriașă de egalare în prelungiri, înainte ca Poli să se despindă decisiv.

În prima repriză, oaspeții s-au aflat de două ori în fața deschiderii scorului. Mai întâi Ciocan a ajuns târziu la centrarea lui Muacir în gura porții (26), pentru ca, în minutul 37, Chitaș să centreze în fața porții, dar același Ciocan a reluat din 5 metri peste poartă.

În minutul 70, abia intrat pe teren, Francisc Cristea a executat un corner de pe dreapta, iar Plămadă a marcat cu capul, din 6 metri.

Oaspeții au ratat egalarea în primul minut al prelungirilor, când Stanciu a trimis cu capul, la o palmă de bară, deși nu era marcat de nimeni. Pe contraatac, ucraineanul Plokhotnyuk a scăpat singur cu portarul și a dus scorul la 2-0.

În celelalte meciuri jucate sâmbătă în Etapa a 8-a s-au consemnat rezultatele: Dumbrăviţa – Ripensia Timişoara 1-0, Progresul Spartac – Unirea Dej 2-2 și Şelimbăr – CSA Steaua 1-1.

Duminică au loc partidele FC Braşov – CSM Slatina (Stadion Tineretului – Braşov, 11:00), AFK Csikszereda – Metaloglobus Bucureşti (Stadion Municipal – Miercurea Ciuc, 11:00), Poli Timişoara – Concordia Chiajna (Stadion Ştiinţa – Timişoara, 11:00) și Oţelul Galaţi – Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Stadion Oţelul – Galaţi, 11:00).

Luni se va juca partida Unirea Constanţa – Gloria Buzău (Arena 1 – Clinceni, 16:00), iar runda se încheie marți, când este programat meciul Dinamo – Unirea Slobozia (Stadion „Marin Anastasovici” – Giurgiu, 17:00).

Pe primul loc se află Poli Iași cu 17p, urmată de trei echipe cu 15p, Șelimbăr, Oțelul și Unirea Dej, și alte două cu 14 p, Unirea Slobozia și CSA Steaua. Ultimele două și Oțelul au câte 7 meciuri.

minaur baia mareotelul galati