Poli Iași întâlnește în etapa a 25-a o colegă de suferință: „Sperăm să schimbăm tradiția”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 08 februarie 2024, ora 21:36,
Poli Iași
Poli Iași

Cel mai interesant meci al etapei a 25-a a Superligii este la Cluj-Napoca, între CFR și Rapid, dar o partidă atractivă are loc și la Iași.

Sperăm să schimbăm tradiția”, a spus Leontin Grozavu, înainte de Poli Iași – FC Voluntari

Poli primește replica celor de la FC Voluntari. Cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 13 și 14, cu același număr de puncte, 26, fiind despărțite de golaveraj.

Echipa gazdă, antrenată de Leontin Grozavu, vine după înfrângerea cu FC Botoșani, meci care a dus la rocada în partea de jos a clasamentului, formația patronată de Valeriu Iftime predând „lanterna roșie” celor de la Dinamo.

Este foarte importantă reacția echipei după eșecul de la Botoșani. Mai sunt puține jocuri din acest sezon regular și e clar că orice punct în plus acumulat este foarte important.

La Botoșani am pierdut nemeritat, cred că puteam să scoatem mai mult, dar nu a fost să fie. Dacă am fi reușit să câștigăm la Botoșani, puteam să visăm chiar și la play-off.

Va trebui să abordăm meciul cu maximă concentrare și seriozitate. Sperăm să schimbăm tradiția din prima parte a campionatului, când pe teren propriu am obținut mai puține puncte decât în deplasare”, a declarat Leo Grozavu.

Poli Iași are trei absențe importante în perspectiva meciului cu FC Voluntari

Tehnicianul se teme și de faptul că jucătorii de la FC Voluntari vor avea altă motivație de când au un antrenor nou, în persoana lui Nicolae Dică.

Și acesta este un impediment, pentru că fiind un antrenor nou vine cu alte idei, cu alte strategii, cu altă filosofie, jucătorii sunt mai conectați, fiecare vrea să demonstreze că merită să joace.

Nu am avut decât un joc la dispoziție pe care să-l analizăm cât de cât și din punctul acesta de vedere ne va aștepta o partidă dificilă. Nicolae Dică e un antrenor tânăr, ambițios.

Ca jucător a evoluat la un nivel foarte înalt, ideile lui despre fotbal sunt moderne. E un antrenor ambițios, mai mult ca sigur ne va aștepta o replică sănătoasă din partea adversarului”, a mai spus Grozavu.

El s-a referit și al absențele din lot. „Alin Roman și Silviu Lung încă nu sunt apți, ei își continuă procesul de recuperare. Noi sperăm să-i recuperăm până la play-off. Sper însă ca ceilalți jucători să îi înlocuiască cu brio.

Lipsa unuia înseamnă șansa altuia, cei care intră în teren trebuie să țină de această șansă care li se oferă. Sergiu Buș este incert, are probleme, nu s-a antrenat miercuri și joi, dar sperăm să-l recuperăm”, a completat Leo Grozavu.

leontin grozavu