Poloiștii au încheiat CM de la Doha pe locul 10! Înfrângere în ultimul meci, cu Statele Unite

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 15 februarie 2024, ora 16:57,
Naționala de polo a României
Naționala de polo a României

Naţionala masculină de polo a României s-a clasat pe locul 10 la CM de natație de la Doha, după 9-13 (2-5, 2-2, 4-3, 1-3) cu Statelor Unite.

România a deschis scorul, dar victoria a aparținut echipei Statelor Unite

Această partidă a contat pentru poziţiile 9-10. Tricolorii au deschis scorul, dar americanii au dominat jocul şi s-au desprins încă din primul sfert, la finalul căruia conduceau cu 5-2.

România a reuşit să se apropie la un gol (4-5), dar în rest echipa SUA a păstrat un avantaj de minim două goluri pe tabelă, câştigând fără emoţii, cu 13-9.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Vlad Georgescu (4 goluri), David Belenyesi (2), Andrei Ţepeluş (1), Andrei Prioteasa (1) şi Silvian Colodrovschi (1).

Golurile americanilor au fost înscrise de Max Irving (3), Alex Bowen (3), Alexander Obert (2), Johnny Hooper (1), Luca Cupido (1), Ben Hallock (1), Dylan Woodhead (1), Chase William Dodd (1).

Reprezentativa SUA a încheiat pe locul 7 la Mondialul din 2023, la JO de la Tokyo a fost a şasea, iar la Cupa Mondială de anul trecut de la Los Angeles a cucerit bronzul.

Naționala României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din vară

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. Cea mai bună clasare a României la Campionatul Mondial este locul 5 (1975), dar precedenta sa participare datează din 2013 (locul 13).

Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud erau deja calificate la JO 2024. Celelalte 4 echipe care vor juca la competiția poli-sportivă din vară sunt Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Italia.

Italia este prima calificată în finală, după 8-6 cu Spania. În cealaltă semifinală se întâlnesc Croația și Franța.

Sâmbătă au loc ultimele patru partide: meciul pentru locurile 7-8 (Muntenegru – Ungaria), cel pentru locurile 5-6 (Grecia – Serbia), finala mică și cea mare.

Statele Unite ale AmericiidohaCampionatul Mondial 2024