Porecla haioasă pe care a primit-o David Popovici după rezultatele uimitoare: „Mă flatează!” – Cine l-a „botezat”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 10:26,
David Popovici
David Popovici

Înotătorul român David Popovici este noul campion mondial la 100 m. Este al doilea titlu suprem câștigat de sportivul dinamovist în doar trei zile. David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin în 47:58.

Se pare că tânărul înotător și-a căpătat câteva porecle haioase după performanțele sale uimitoare.

David Popovici, zis și „Racheta din România” sau „Thorpedo”

Se pare că porecla de „Racheta din România” a primit-o chiar de la unchiul său, după cum a declarat tânărul sportiv:

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?). Cred că a venit de la unchiul meu. El îmi mai zicea „Romanian Missle” (n.r. – același lucru în engleză) când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place. Dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur”, a spus David Popovici, pentru TVR 1.

Totuși, nici presa internațională nu a rezistat tentației, așa că românul David Popovici a fost comparat cu o fostă glorie a natației, preluându-i numele sub formă de poreclă:

„Să-l cunoaștem pe David Popovici, noul Thorpedo care poate schimba fața stilului liber. Românul a luat cu asalt Mondialele și vrea să facă din imposibil posibil. Când Ian Thorpe, regele înotului de 200m liber, și-a onorat promisiunea făcută românului David Popovici de a se prezenta la Budapesta pentru a-i înmâna medalia de aur, a părut un fel de înnobilare.

În 1998, un tânăr de 15 ani, pe numele lui Thorpe, a devenit cel mai tânăr campion mondial, la peste 400 m. Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra „noului Thorpedo” – un adolescent care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați și care posedă aceleași atribute fizice și aceeași strategie care l-au făcut pe Thorpe o legendă”, au scris cei de la  The Times.

Care este legătura dintre David Popovici și Irina Rimes! Detalii neștiute până acum! Citește chiar aici!

#davidpopovicinatatie