Povestea neștiută a celui mai mare jucător de tenis din istoria României: „Mâncam 12 din cinci pizze!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 26 septembrie 2020, ora 10:57,
ilie-nastase
ilie-nastase

Ion Țiriac a vorbit despre sacrificiile pe care el și Ilie Năstase, cel mai bun jucător de tenis din istoria României, au fost nevoiți să le facă, la un moment dat, pentru a ajunge în elita jucătorilor de tenis.

Afaceristul român a dezvăluit că înaintea unui meci din Cupa Davis au fost nevoiți să pună mână de la mână pentru a cumpăra cinci pizze, din care s-a hrănit toată echipa, deoarece rămăseseră fără bani.

ion-tiriac-dinamo

„Vorbeam cu Ilie şi zicea că ăştia nu au jumătate din viaţa pe care am avut-o noi. Când am jucat Cupa Davis, bani de tren nu ne-au dat. Săptămâna dinainte jucasem şi prost şi nu primisem ăia 50 de dolari pe care trebuia să îi primim.

Îi spuneam seara lui Năstase să scoată banii pentru cină. Îmi spunea „băi, Ţiriac, ştii că nu am”. Strângeam banii, de câte pizze avem? De 5. Câţi suntem? 12. Şi mâncam ăia 12 alea 5 pizze şi a doua zi iar ne antrenam”, a mai spus Ţiriac.

Ilie Năstase este cel mai bun jucător de tenis din istoria României. Acesta a câștigat peste 80 de titluri în carieră, însă doar 58 au fost înregistrate la sociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP). Printre cele 58 de titluri se numără și trofeele câștigate la US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973. Alături de Ion Țiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, în 1969, 1971 și 1972.

Citește și • Țiriac a dezvăluit câți bani se câștigau din tenis pe vremea sa: „Năstase e senil!… N-a văzut banii ăia!”

tenisilie năstaserealitateaion țiriacapt