Premier League: Manchester United vrea un nou atacant pentru a-şi rezolva problemele cu golurile

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat sâmbătă, 13 aprilie 2024, ora 12:36,
manchester
manchester

Manchester United are nevoie de un nou atacant pentru a-şi rezolva problemele cu golurile, a declarat managerul Erik ten Hag înaintea deplasării de sâmbătă din Premier League la Bournemouth.

Manchester United a marcat 45 de goluri în acest sezon, ceea ce o face să fie echipa cu cel mai mic număr de goluri marcate din primele 10 echipe.

Danezul Rasmus Hojlund, în vârstă de 21 de ani, care a fost semnat pentru 72 de milioane de lire sterline (90 de milioane de dolari) în august, a marcat 13 goluri în 34 de apariţii în toate competiţiile. Anthony Martial a marcat de două ori în acest sezon şi este accidentat din ianuarie. Clubul a fost ajutat de extrema stângă argentiniană Alejandro Garnacho, care a marcat nouă goluri în 41 de apariţii, în timp ce Marcus Rashford, care a marcat 30 de goluri în sezonul trecut, are opt în 38 de meciuri.

Ten Hag a exclus posibilitatea de a semna un atacant în perioada de transferuri din ianuarie, invocând regulile Financial Fair Play, dar acum şi-a confirmat planurile pentru sezonul viitor. „Cred că ar ajuta”, a declarat vineri managerul olandez reporterilor. „Avem nevoie de mai multe opţiuni. Avem nevoie de o poziţie dublă în fiecare post. „Sunt poziţii în care nu am avut de ales în acest sezon – poziţia de atacant, poziţia de fundaş stânga – şi asta a avut un impact negativ asupra rezultatelor”.

„Lucrăm în spatele scenei la planuri cu scouterii. Planul este gata, dar trebuie să îl executăm”.

Managerul a adăugat că este deschis la idei din partea noilor proprietari ai clubului, sperând că aceştia vor colabora.