Premier League ia taurul de coarne în ceea ce privește sistemul VAR! Modificare făcută la cererea fanilor

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 03 august 2022, ora 23:14,
Sistemul VAR a fost introdus în Premier League în 2019
Sistemul VAR a fost introdus în Premier League în 2019

Diriguitorii din Premier League au luat decizia ca, din sezonul viitor, care începe pe 5 august, conversațiile purtate între arbitri și oficialii VAR vor fi făcute publice.

Ar fi bine să publicăm înregistrările audio”, a declarat directorul executiv al Premier League

Fotbalul din Anglia preia modelul rugby-ului și va publica discuțiile purtate între arbitri și oficialii VAR în timpul unui meci. Nu live, ca în sportul cu balonul oval, ci la finalul partidelor.

Scopul principal este de a ajuta fanii să înțeleagă procesul prin care VAR ia decizii și sperăm că va ajuta la îmbunătățirea transparenței pentru fani”, anunță diriguitorii Premiere League, prin vocea directorului executiv Richard Masters, potrivit sportbible.com.

„E o viziune generală că ar fi bine să publicăm aceste înregistrări audio. E dorința de a fi mai transparenți față de fani privind procesul decizional al arbitrilor”, a mai spus oficialul englez.

Conceptul a fost deja testat de campionatul de fotbal al Statelor Unite, MLS. Concret, o revizuire a discuțiilor cu privire la decizii este publicată în format audio pe YouTube.

Sistemul VAR a fost folosit pentru prima dată la Campionatul Mondial din 2018

Fost arbitru din Premier League, Howard Webb este șeful arbitrajului în MLS, dar va reveni în Anglia ca șef al arbitrilor.

Webb ar putea juca un rol esențial în asigurarea faptului că introducerea noului concept va funcționa cât mai bine posibil.

Sistemul VAR a fost folosit pentru prima dată la Campionatul Mondial din 2018 și a avut succes. Cu toate acestea, de la introducerea lui în Premier League în 2019, a atras multe controverse și critici, mai ales când a fost vorba de hențuri și decizii de ofsaid luate la limită.

premier leaguesistemul var