SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Prima reacţie oficială a Chinei în cazul Shuai Peng

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat marți, 23 noiembrie 2021, ora 14:49,
PENG SHUAI. FOTO: PROFIMEDIA
PENG SHUAI. FOTO: PROFIMEDIA

Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a anunțat, marţi, că guvernul speră ca speculaţiile rău intenţionate despre starea de bine a jucătoarei Peng Shuai şi despre locul în care se află se vor opri şi a adăugat că nu ar trebui politizat cazul ei, informează CNN, citat de news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a refuzat să comenteze dacă guvernul chinez va lansa o anchetă cu privire la acuzaţiile de agresiune sexuală ale lui Peng împotriva fostului vicepremier Zhang Gaoli.

Cred că toată lumea a văzut-o participând recent la unele evenimente publice, precum şi la apelul video cu preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, (n.r. – Thomas) Bach”, a spus Zhao.

Cred că unii oameni ar trebui să oprească promovarea intensă, rău intenţionată şi să nu politizeze această problemă”, a mai spus acesta

Comentariile sale se alătură celor făcute, tot marţi, de un important editor al unei publicaţii de stat chineze. „Unele forţe occidentale constrâng o instituţie şi pe Shuai Peng, obligându-i să ajute la demonizarea sistemului Chinei”, a scris Hu Xijin, editorul tabloidul naţionalist Global Times, pe Twitter.

Citește și FOTO | IMAGINI FIERBINȚI CU UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE SPORTIVE. ÎȘI PETRECE VACANȚA ÎN MALDIVE

FOTO: PROFIMEDIA

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a avut, duminică, o discuţie prin apel video cu jucătoarea de tenis Shuai Peng, a cărei situaţie a stârnit controverse în ultima perioadă, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic.

Jucătoarea de tenis Shuai Peng, fostă numărul 14 mondial şi câştigătoare a turneelor de la Roland Garros şi Wimbledon la dublu, l-a acuzat pe fostul vicepremier al Chinei Zhang Gaoli că a forţat-o să întreţină relaţii sexuale cu el, în urmă cu trei ani.

Dezvăluirile sportivei au fost cenzurate pe Internet de autorităţile chineze. Căutările, atât pentru numele Peng Shuai, cât şi Zhang Gaoli, au fost blocate pe Weibo şi pe motorul de căutare Baidu.

Ea a dezvăluit că soţia liderului ştia despre asta şi „a fost de pază afară”. Peng spune că mai târziu a devenit amanta lui Zhang, până la o ceartă. Ea precizat că nu are dovezi care să-şi susţină afirmaţiile.

Citește și CAZUL DISPARIȚIEI CELEBREI JUCĂTOARE DE TENIS A ALARMAT LUMEA SPORTULUI! REACȚII ÎN LANȚ DE LA SIMONA HALEP ȘI SERENA WILLIAMS

shuai pengchinezoaicatenisrealitatea