Primarul Capitalei a lămurit situația de la CSM București! Nicușor Dan: „Nu a fost vândută corect performanța”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 08 octombrie 2020, ora 17:14,
nicușor-dan-primarul-capitalei-1
nicușor-dan-primarul-capitalei-1

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a dat asigurări că nu va fi desființat clubul CSM București, iar echipa de handbal va beneficia de o atenție suplimentară. Totuși, edilul consideră că echipa de handbal feminin ar putea să atragă mai multe fonduri din alte surse.

CSM București a primit aproximativ 10,5 milioane de euro de la Primăria Capitalei pentru anul 2020. Primăria a diminuat subvenția către club cu aproximativ 30% față de suma aprobată în 2019.

Echipa de handbal feminin CSM București are un buget de aproximativ 3,5 milioane de euro în 2020. Contribuie financiar și trei sponsori: Engie, Novatik și Unibet. 

csm-bucuresti-liga-campionilor-handbal-1

Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare. În ceea ce priveşte echipa de handbal, ea este o oportunitate pe care noi o avem.

Nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant. Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă.

Deci, în orice caz, nu o să avem o decizie brutală în privinţa ei, dar o să avem o preocupare în ceea ce priveşte finanţarea ei pe anii următori„, a spus Nicușor Dan, într-un interviu la RFI.

CSM Bucureşti, club susţinut de Primăria Capitalei, are 14 secţii sportive.

nicusor danprimarul capitaleihandbalrealitateaadrian vasilecsm bucurestifinantarehandbal feminin