Primarul Craiovei, pus sub presiune de Pițurcă! „Va fi o întâlnire în trei, pentru a lua cea mai bună decizie”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 19 septembrie 2019, ora 16:08,
piturca
piturca

Antrenorul Universității Craiova, Victor Piţurcă, a amenințat că mută echipa pe un alt stadion dacă problema gazonului de pe arena ‘Ion Oblemenco’ nu va fi rezolvată. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, este dispus să discute cu Pițurcă pentru a căuta o soluție.

Primăria Craiova a anunțat că va schimba suprafața de joc din Bănie, dar nu va instala un gazon mixt (iarbă artificială și iarbă naturală), aşa cum îşi doreşte Victor Pițurcă.

Montarea gazonului nou se va realiza la mijlocul lunii octombrie.

Din punct de vedere tehnic trebuie să stabilim exact ce tip de gazon trebuie pus. Simpla înlocuire a actualei suprafețe cu un alt strat de iarbă poate să ne aducă în situația de acum în cel mai scurt timp. Avem în spate experiența Arenei Naționale, unde s-a schimbat gazonul fără să se umble la stratul suport, iar rezultatele nu au fost cele mai fericite. De aceea, pentru a nu repeta greșelile de acolo, trebuie să luăm în calcul și schimbarea stratului de pământ de sub gazon, cel de suport între drenaj și gazon.

Problema juridică are în vedere următorul aspect: dacă noi, Primăria Craiova, putem interveni să schimbă gazonul peste contractul de garanție pe care-l are CNI cu constructorul. Un alt aspect este și gazonul hibrid, cerut de domnul Pițurcă, implică modificări la stratul de sub gazon, ceea ce înseamnă schimbări la nivelul proiectului, ce trebuie avizate.

Am stabilit ca la începutul săptămânii viitoare să fie o întâlnire în trei, aici la Craiova. Între noi, Primăria Craiova, reprezentanții CNI și domnul Pițurcă pentru a lua cea mai bună decizie. Reprezentanții CNI vin la Craiova pentru a stabili în ce condiții pot interveni, sau ne vor da nouă posibilitatea să schimbăm gazonul. Ce vă pot spune cu siguranță e că, după jumătatea lunii octombrie, gazonul va fi schimbat„, a spus Mihail Genoiu pentru site-ul 3minute.net.

Victor Pițurcă a fost extrem de vehement la adresa Primăriei Craiova, pe care a acuzat-o că vrea să dea foarte mulți bani pe noul gazon, deși nu va fi unul mixt.

Vreau să mă refer la teren, acum îmi dau seama ce minus mare este pentru echipă. Nu mai vorbesc de golul pe care l-am primit (n.a. – cu FCSB), mingea a sărit dintr-o groapă făcută acolo, dintr-un morman de pământ. Nu se poate aşa ceva!

Trebuie să dea de gândit organelor care conduc, primăriei, fiindcă foarte repede trebuie să ia măsuri. Dacă nu, şi băieţii sunt de acord cu mine, vom merge să jucăm în altă parte. Asta e. Avem un stadion extraordinar, dar nu avem ce ne trebuie nouă, jucătorilor.

Din câte am înţeles, nu se poate pune un gazon mixt, că e scump, dar se va pune un gazon ca pe Naţional Arena. Din câte am înţeles, acel gazon ar costa 250.000 de euro. Gazonul pe care vrem să-l punem noi, cel pe care îmi doresc eu să-l pun, nu costă mai mult de atât„, a spus Pițurcă, în cadrul unei conferințe de presă.

gazonuniversitatea craiovaion oblemencocraiovaprimarvictor piturcapiturcamihail genoiustadion