Principalul motiv al plecării lui Uhrin, scos la iveală: „Hai să spunem adevărul! Toată lumea știe”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 20 iulie 2021, ora 11:57,
Dușan Uhrin Jr.
Dușan Uhrin Jr.

Săptămâna trecută, Dușan Uhrin Jr. și-a luat la revedere de la Dinamo, iar conducerea l-a adus în locul său pe Dario Bonetti.

Italianul a venit în Ştefan cel Mare, după ce antrenorul ceh a decis să nu mai continue la club din cauza incertitudinii instalate din cauza insolvenţei şi a restanţelor financiare imense.

Pe lângă problemele financiare, Florin Prunea a afirmat că a mai fost un motiv, considerat cel principal, pentru care Uhrin a plecat de la Dinamo. Conform fostului internațional, tehnicianul a fost deranjat de faptul că oficialii clubului au negociat cu alți antrenori pe la spatele său. Numele cu care s-au purtat discuții au fost Vasile Miriuță și Alin Minteuan, lucru ce a provocat un conflict între conducere și suporterii-acționari.

”I s-a forțat mâna, hai să spunem adevărul, nu că a plecat el. Nu mi s-a părut corect. El era antrenor la Dinamo și, în ziare, în fiecare zi apărea că s-a negociat cu câte un antrenor. Am înțeles că a fost un scandal între cei din DDB și cei de la club. ’Păi, domne, cum e posibil să negociați cu antrenorul pe la spatele nostru?’. Cei de la DDB au spus. Două lucruri au dus la plecarea lui Dușan. Că s-a negociat pe la spatele lui cu alți antrenori.

Nu trebuie să ascundem, toată lumea știe. Cu Miriuță, s-a negociat prima dată, apoi, cu Minteuan. El a auzit și l-a deranjat. Sunt convins, îl cunosc pe Dușan. Uhrin nu a plecat de la Dinamo în momentele grele. A plecat acum pentru că i-a ajuns. Al doilea lucru, problema financiară a jucătorilor. Nu mai putea să controleze lotul. Jucătorii nu se mai antrenau, nu voiau să mai joace. Primul lucru a fost că s-a negociat pe la spatele lui cu alți antrenori”, a declarat Florin Prunea, pentru Digi Sport.

La debutul lui Dario Bonetti, Dinamo a câștigat cu FC Voluntari, scor 3-2, în ”Ștefan cel Mare”. Deian Sorescu a fost omul meciului. A marcat trei goluri.

CITEȘTE ȘI –>> CE SPUNE RĂZVAN BURLEANU DESPRE INSOLVENȚA DE LA DINAMO: „DE DATA ACEASTA VA FI MAI DIFICILĂ!”

dario bonettiliga 1realitateadinamodusan uhrin jrflorin prunea