Probleme pentru Gerard Pique! Este inculpat într-un dosar de corupţie

Articol de Gabriel Ion - Publicat joi, 30 mai 2024, ora 23:20,
Gerard Piquet
Gerard Piquet

Gerard Pique, fostul jucător al echipei FC Barcelona, se află în vizorul justiţiei spaniole pentru rolul său în relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

Pique ar fi primit un comission fraudulos de 4 milioane de euro

Justiţia spaniolă a anunţat că îl anchetează pe fostul fundaş al clubului FC Barcelona, Gerard Pique, pentru rolul jucat de acesta în relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, mutare care i-ar aduce lui Pique, prin intermediul companiei sale Kosmos, patru milioane de euro pe an.

Judecătorul care este însărcinat cu controlul eventualelor fapte de corupţie din contractele încheiate de Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a estimat, într-un comunicat, că acest comision anual către Kosmos este potenţial fraudulos.

Gerard Pique a servit, în 2019, pe când era încă fotbalist activ la Barcelona, ca intermediar, prin intermediul companiei sale, în acordul de relocare a Supercupei Spaniei în Arabia Saudită pentru o sumă de aproximativ 40 de milioane de euro pe an. Acest contract se află în centrul unei anchete care zguduie fotbalul spaniol, în afacere fiind inculpaţi atât fostul preşedinte al RFEF, Luis Rubiales, cât şi succesorul său, Pedro Rocha.

Deja ameninţat cu doi ani şi jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală asupra campioanei mondiale Jenni Hermoso, după finala Cupei Mondiale din 2023, Rubiales negase că a primit bani „neregulat” în această procedură. Înregistrările conversaţiilor dintre Luis Rubiales şi Gerard Pique, conversaţii dezvăluite în 2022 de presa iberică, au relevat că cei doi bărbaţi au menţionat în discuţiile lor existenţa unor comisioane în valoare de mai multe milioane de euro.

Această afacere, care implică mai mulţi lideri şi foşti colaboratori ai RFEF, a împins guvernul spaniol să pună sub supraveghere Federaţia, „în interesul” ţării. Spania va fi viitor coorganizator al Cupei Mondiale 2030, alături de Maroc şi Portugalia.