Programul de vineri al CM de fotbal din Qatar! Încep meciurile din Etapa a 2-a a grupelor

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022, ora 00:10,
Anglia
Anglia

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar a ajuns la meciurile din Etapa a 2-a, care vor mai limpezi apele.

Olanda și Anglia își pot asigura calificarea în optimi după Etapa a 2-a a grupelor CM

În Grupa A, adversare vor fi învinsele din prima etapă, respectiv, învingătoarele. Așadar, vom avea meciurile Qatar – Senegal de la ora 15:00 și Olanda – Ecuador de la ora 18:00. Pierzătoarea din primul meci riscă să părăsească înmtrecerea după runda următoare, deoarece are, deja, golaveraj -2 și este greu de crezut că în ultima etapă va câștiga la o diferență „consistentă” pentru a termina pe locul 2, în funcție și de jocul rezultatelor, evident, mai ales dacă e vorba de Qatar, care va juca împotriva Olandei.

În ceea ce privește Olanda, o victorie o propulsează în optimi, deoarece este greu de crezut că va pierde în ultima etapă la scor în fața naționalei țării gazdă.

În Grupa B, Anglia, care în runda precedentă a distrus Iran, administrându-i un sec 6-2, își poate asigura calificarea în optimi dacă învinge naționala Statelor Unite ale Americii.

În ceea ce privește celălalt meci, Țara Galilor are nevoie de o victorie la multe goluri cu Iran pentru a spera la calificare, deoarece în ultima etapă va avea ca adversară Anglia.

Dacă la finalul meciurilor două (sau mai multe echipe) sunt la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este al golaverajului, urmat de cel al numărului de goluri marcate.

Abia după aceea, dacă este nevoie, se ia în calcul rezultatul din meciul direct. Dacă și după acest criteriu se menține egalitatea, va conta criteriul fair-play, în care un cartonaș galben echivalează cu un punct, unul roșu primit din două cartonașe galbene – 3p și unul roșu primit direct – 4p. în fine, ultimul criteriu de departajare este tragerea la sorți.

Programul complet al meciurilor de azi:

De la ora 12:00: Țara Galilor – Iran (Grupa B); Ahmad bin Ali Stadium (Al Rayyan); Mario Alberto Escobar Toca (Guatemala) – Caleb Wales (Trinidad-Tobago), Juan Carlos Mora (Costa Rica); arbitru de rezervă: Maguette Ndiaye (Senegal)

De la ora 15:00: Qatar – Senegal (Grupa A); Al Thumama Stadium (Doha); Antonio Mateu – Pau Cebrián Devis, Roberto Díaz Pérez Del Palomar (toți din Spania); arbitru de rezervă: Kevin Ortega (Peru)

De la ora 18:00: Olanda – Ecuador (Grupa A); Khalifa International Stadium (Al Rayyan); Mustapha Ghorbal – Mokrane Gourari, Abdelhak Etchiali (toți din Algeria); arbitru de rezervă: Said Martinez (Honduras)

De la ora 21:00: Anglia – Statele Unite ale Americii (Grupa B): Al Bayt Stadium (Al Khor); Jesús Valenzuela Sáez – Jorge Urrego Martínez, Tulio Moreno; Yoshimi Yamashita (Japonia)

qatarangliaecuadorsenegalolandaStatele Unite ale Americiitara galilorirancampionatul mondial 2022