PSG a câştigat şi Cupa Franţei, iar Mbappe a jucat ultimul meci în tricoul parizienilor

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat duminică, 26 mai 2024, ora 08:18,
psg
psg

 

Echipa franceză PSG a învins sâmbătă seara, în finala Cupei Franţei, pe Olympique Lyon, scor 2-1, câştigând trofeul. Kylian Mbappe a evoluat pentru ultima oară în tricoul lui PSG.

Incidentele provocate de suporteri au continuat şi pe stadion. Înaintea finalei Cupei dintre Lyon şi PSG, pe acelaşi teren s-a disputat şi finala Cupei Franţei U19, între Olympique Marseille şi Nancy, iar portarul lui Marseille, Aboubaka Dosso, a fost ţinta unui tir de obiecte aruncate din tribună de fanii parizieni. Arbitrul a întrerupt meciul pentru a fi adunate obiectele respective şi îndepărtate de pe teren.

La finala mare, Mbappe a fost titular pentru PSG, care a început tare, într-un ritm infernal, punându-l la încercare de mai multe ori în primele 20 de minute pe portarul lyonez, Perri. Acesta a fost însă învins de Dembele, în minutul 22, şi parizienii conduceau cu 1-0. Acest lucru nu i-a făcut însă să reducă ritmul de joc, iar Fabian Ruiz a făcut 2-0 în minutul 34. După pauză Olympique Lyon a marcat prin O’Brien, în minutul 55, dar meciul s-a terminat cu victoria lui PSG, care câştigă Cupa Franţei, după ce cucerise şi titlul de campioană. A fost ultimul meci în tricoul lui PSG pentru Kylian Mbappe, care a evoluat ca integralist în această finală.

mbappePSG