Rădoi a ales căpitanul României pentru Tokyo: „În vestiar, jucătorii îl respectă!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 08:22,
Mirel Radoi
Mirel Radoi

Selecționerul naționalei olimpice a României a dezvăluit pe cine a ales să poarte banderola de căpitan la Jocurile Olimpice din această vară!

România se pregătește de plecarea în Japonia, acolo unde va juca după foarte mulți ani la Jocurile Olimpice. Pentru asta, Mirel Rădoi a încercat să pună totul la cale așa cum trebuie și speră să obțină rezultate remarcabile cu tricolorii mici, după modelul EURO 2019, în ciuda lotului „subțire” pe care îl are la dispoziție.

Un aspect important pe care tehnicianul în vârstă de 40 de ani a ținut să îl pună la punct chiar înainte de plecarea la Tokyo a fost cel al numirii căpitanului naționalei U23. Rădoi a dezvăluit între cine s-a dat bătălia pentru liderul din vestiar, dar și modalitatea prin care a fost ales cel care va purta banderola pe braț la Jocurile Olimpice.

A fost căpitanul din recentul Campionat European, Marin. Am reușit să facem o sociogramă să vedem care sunt căpitanii, liderii formali și informali și au reieșit patru nume, Marius Marin, Dragoș Nedelcu, Tudor Băluță și Pașcanu. Unul dintre ei a plecat.

Este și un jucător prin puterea exemplului la antrenamente, Marius Marin. Și în vestiar, jucătorii îl respectă. Dacă Tudor Băluță ar fi jucat câteva meciuri, ar fi fost competiția între cei doi. Dar, în continuare, ei sunt căpitanii echipei”, a declarat Mirel Rădoi în interviul acordat pentru FRF.

Naționala României va juca contra reprezentativelor din Noua Zeelandă, Coreea de Nord și Honduras, în grupa B din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. “Tricolorii” vor întâlni în prima partidă contra Hondurasului, pe data de 22 iulie, urmând ca mai apoi să întâlnească Coreea de Nord (25 iulie) și Noua Zeelandă (28 iulie).

Citește și FOTO | ROMÂNIA, DOAR REMIZĂ ÎN ULTIMUL MECI ÎNAINTE DE JO! „REVOLUȚIE” ÎN PRIMUL 11 AL LUI RĂDOI

romaniamarius marinJocurile Olimpicerealitateaechipa nationalabanderola capitan