Răspunsul oficial al UEFA în scandalul „steagului Ungariei Mari”: „Consecințe pe linie disciplinară”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 martie 2023, ora 17:16,
UEFA
UEFA

Uniunea Europeană de Fotbal a infirmat, oficial, că federația maghiară poate folosi steagul Ungariei Mari la meciurile de pe teren propriu.

UEFA avertizează federația maghiară: pot exista consecințe pe linie disciplinară

Federația Maghiare de Fotbal (MLSZ) a informat ieri, pe site-ul oficial, că UEFA i-ar fi permis să folosească simbolul Ungariei Mari la următoarele două meciuri ale echipei naționale de pe teren propriu!

Forul continental s-a sesizat, la intervenția FRF și a informațiilor apărute în presa din România, și a trimis un răspuns oficial secretarului general al MLSZ, Marton Vagi. Scrisoarea UEFA este semnată de secretarul general al instituției, Theodore Theodoridis.

Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca „Ungaria Istorică” și „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară.

De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis

Secretar General UEFA”, se menționează în scrisoarea, al cărei conținut a fost făcut public de playsport.ro.

steagul Ungariei Marifederatia maghiara de fotbaluefa