Răsturnare de situație în cazul Djokovic. Ultimele informații oferite de avocații sârbului

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 08 ianuarie 2022, ora 11:29,
Sursă foto: Gossip247 Media
Sursă foto: Gossip247 Media

Avocaţii jucătorului de tenis Novak Djokovici au anunțat că liderul din clasamentul ATP a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus, potrivit bbc.com.

“Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au anunțat avocaţii.

Aceștia au precizat că sportivului sârb i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.

Novak Djokovic a ajuns miercuri la Melbourne, pentru a participa la Australian Open, dar autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. Toţi jucătorii şi personalul de la turneu trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire acordată de un grup de experţi independent.

Sârbul a fost plasat într-un hotel din metropola de la Antipozi, destinat refugiaților. El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara. Liderul mondial a făcut apel la decizia de anulare a vizei iar acesta va fi judecat luni.

Susținători ai lui Djokovic. Foto: Profimedia

Citește și Fratele lui Novak Djokovic se implică în scandalul de la Melbourne: “Dacă ar fi părăsit Australia, ar fi recunoscut că este vinovat, ceea ce nu este adevărat”

 

avocatitenisdjokovicscandalaustralia