Răzvan Burleanu a lămurit lucrurile! De ce nu a mai ajuns Adrian Mutu la echipa naţională

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 25 ianuarie 2022, ora 21:33,
Adi Mutu şi Răzvan Burleanu
Adi Mutu şi Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a lămurit lucrurile din jurul echipei naţionale. Acesta a spus de ce nu a mai fost instalat Adrian Mutu la prima reprezentativă.

Oficialul FRF anunţă că în momentul în care Adi Mutu a plecat de la naţionala de tineret, a transmis un mesaj destul de clar, că îşi doreşte să pregătească o echipă de club. Acesta ar fi fost motivul pentru care a fost preferat Edi Iordănescu.

,,În luna decembrie am schimbat strategia pe care am adoptat-o şi au demarat întâlniri cu toţi cei 3 selecţioneri, posibili selecţioneri, care au şi fost vehiculaţi în această perioadă, mă refer la Edi Iordănescu, Ladislau Boloni şi Adi Mutu.

Au fost propuneri ale Comisiei Tehnice, au mai fost şi alţi antrenori care s-au aflat pe această listă, dar ne-am îndreptat atenţia doar asupra primilor trei care au întrunit şi cel mai mare număr de propuneri din Comisia Tehnică

Ceea că pot să vă spun e că am avut o colaborare, noi ca Federație, foarte bună cu Adrian Mutu, nu întâmplător s-a şi regăsit pe această listă. Şi-a îndeplinit obiectivul, calificarea la Campionatul European de tineret. Contractul său s-a încheiat imediat după turneul final din Ungaria. Împreună, adică Federaţia şi Mutu, am discutat posibilitatea de continuare.

Adi şi-a dorit sa antreneze o echipă de club. Împreună am agreat un termen de gândire pentru că ceea ce ne-am dorit era să fi rămas alături de naţionala de tineret până după Campionatul European de tineret din 2023. Altfel nu ar fi fost toate aceste discuţii”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi FRF, luată la rost după numirea lui Edi Iordănescu: ,,Nu trebuia să fie a şasea roată la căruţă”

echipa nationalafrfadrian mutuedi iordanescu