Răzvan Burleanu, candidatură la Consiliul FIFA! Susţinere în unanimitate pentru şeful FRF

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat luni, 30 noiembrie 2020, ora 20:13,
razvan burleanu frf

Răzvan Burleanu ţinteşte un loc în Consiliul FIFA! Preşedintele FRF a primit susţinere în unanimitate din partea Comitetului Executiv al Federaţiei.

Burleanu va participa la scrutinul din martie 2021 pentru a primi un loc ca reprezentant al UEFA în consiliul de 36 de conducători de federaţii afiliate care guvernează FIFA.

La Comitetul Executiv al FRF, votul pentru susţinerea lui Burleanu a fost o formalitate: nicio abţinere, niciun vot împotrivă. Dacă se va număra printre cei nouă reprezentanţi ai UEFA aleşi în consiliul FIFA, Burleanu va deveni automat şi membru al Comitetului Executiv UEFA.

„Este o decizie pe care am luat-o în ultimele zile. Am fost încurajat foarte puternic de alți președinți de Federații importante din Europa. Astăzi, m-am bucurat să regăsesc în unanimitate acest sprijin și din partea colegilor mei din CeX. Știu că va fi o luptă dificilă, dar vă asigur că îmi voi reprezenta țara cât mai bine posibil. Este o oportunitate unică pentru România. Un succes în aceste alegeri ne va oferi posibilitatea de a înțelege fotbalul la nivel global și vom avea posibilitatea de a transpune aceste înțelgeri în decizii la nivel național. Îmi mai asum alt obiectiv. Să inspir alți români tineri, care consideră că anumite funcții le sunt interzise. 

Din 2017 coordonez grupul de lucru dintre UEFA și UE, din 2019 conduc și comisia Media. Cred că toate aceste elemente, dar și relațiile din afara Europei, Asia și Africa, mă determină să acționez în această direcție. Pentru România, ar reprezenta o participare la deciziile importante” – a anunţat preşedintele FRF.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat şi înfiinţarea unei noi reprezentative: România U20. Tot în şedinţa de la Casa Fotbalului s-au votat prime de 300.000 de euro pentru calificarea naţionalei de tineret la EURO.

comitet executivechipa nationalauefafifaburleanufrf
arena nationala

EURO 2020 | Motivul pentru care autorităţile nu au tras acoperişul Arenei Naţionale

Medici Eriksen

Unul dintre medicii care l-au salvat pe Christian Eriksen: ,,S-a agăţat de viaţă”