Răzvan Lucescu acuză: „S-a dorit eliminarea noastră!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 24 septembrie 2020, ora 18:43,
razvan-lucescu-al-hilal

Răzvan Lucescu nu a avut şansa de a-şi apăra trofeul cucerit anul trecut în Liga Campionilor Asiei! Al Hilal a fost eliminată din competiţie după ce s-a prezentat cu numai 11 jucători la ultimul meci din grupă.

Confederaţia asiatică nu a vrut să accepte amânarea partidelor din optimi, chiar dacă finala competiţiei este abia în decembrie.

Răzvan Lucescu şi Al Hilal au mers în Qatar cu gândul la o nouă calificare în finala Ligii Campionilor Asiei, după succesul obţinut anul trecut în competiţie. Focarul de COVID-19 a scos rând pe rând din joc 15 jucători, iar la ultimul meci din grupe Al Hilal nu a mai avut decât 11 jucători valizi, dintre care trei portari.

Organizatorii au decis că partida nu se va mai disputa şi au scos din competiţie deţinătoarea trofeului, chiar dacă echipa lui Lucescu era câştigătoarea grupei B. Hotărârea a fost luată imediat după ora la care era programată partida.

„Mă aşteptam la o decizie dreaptă, corectă. Aşa cum a fost luată aseară imediat, îmi arată că lucrurile sunt neclare şi s-a dorit eliminarea noastră pentru a facilita calificarea în finală a altei echipe. Am jucat aşa cum am putut, ne-am sacrificat, am riscat accidentari, imbolnaviri mai grave, şi am câştigat grupa cu un meci înainte. Partea din Est nici măcar nu a început, finala este stabilită în decembrie. Am făcut plângere şi tot ce ţine de avocaţi, dar nu. Era stabilit dinainte, ce să mai discutăm!” – a explicat Lucescu la Digi Sport.

Marele regret al antrenorului român este că nu va putea să îşi apere trofeul în acest an.

„Pe mine nu mă interesează paguba financiară, ci ceea ce simţim noi. Am fost pe teren, am câştigat, eram foarte motivaţi şi apropiaţi unul de altul, cu o dorinţă imensă să reuşim. Am terminat pe locul întâi şi dintr-o dată ne vedem excluşi. Pentru noi asta este frustrarea imensă” – a declarat antrenorul în vârstă de 51 de ani.

Răzvan Lucescu a câştigat Liga Campionilor Asiei şi titlul în Arabia Saudită la primul sezon cu Al Hilal.

liga campionilor asieirăzvan lucescudescalificareqatarCovid-19al-hilal
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”