Reacţia Claudiei Nechita, după ce a obţinut prima victorie la box feminin a României la Jocurile Olimpice: ,,Eu am fost vedeta azi”

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 26 iulie 2021, ora 17:01,
Claudia Nechita
Claudia Nechita

Maria Claudia Nechita a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 54-57 kg.

Pugilista din România a trecut mai departe de somaleza Ramla Said Ahmed Ali la puncte, decizie fiind în unanimitate, 5-0. Astfel, cu prilejul acestei întâlniri, Nechita a adus prima victorie a boxului feminin la o ediţie a Jocurilor Olimpice. În faza sferturilor de finală, care se vor disputa pe data de 28 iulie, Nechita se va duela cu japoneza Sena Irie. Dacă va câştiga acest meci, sportiva din România ar avea asiguară o medalie deja la Tokyo.

După ce a trecut mai departe de sportiva din Somalia, Claudia Nechita a oferit şi prima reacţie. Aceasta a mărturisit că a avut mari emoţii, dar este fericită pentru victoria obţinută.

,,A fost primul meci și întotdeauna emoțiile sunt un pic mai mari. Dar cred că m-am impus în fiecare repriză și am câștigat net. Sunt fericită. Când urci în ring trebuie să fii hotărâtă, să ai atitudine. Planul de meci a fost să fac pressing, să câștig prima repriză, ca să intru în avantaj, să am o oarecare liniște. Să conduc lupta, nu să aștept!

O cunoșteam, a mai fost și la alte competiții. Este vedetă la ea în Somalia, dar când te urci pe ring nu mai contează cine ești! Azi, cred că pe ring vedeta am fost eu. Un singur meci, dar ce meci! Îmi doresc din tot sufletul această medalie, cred că pot să o obțin. Nu vrea să mă opresc însă. Doamne ajută să urc cât mai sus în această competiție.”, a declarat Claudia Nechita, pentru GSP.

Citeşte şi CLAUDIA NECHITA A INTRAT ÎN ISTORIE! A OBŢINUT PRIMA VICTORIE A BOXULUI FEMININ ROMÂNESC LA JOCURILE OLIMPICE

Jocurile Olimpiceclaudia nechitaboxrealitatea