Reacția FRF după ce naționala României a fost sancționată DRASTIC de UEFA

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 26 octombrie 2018, ora 13:00,
România fani
România fani

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice de la FRF, a oferit prima reacție după ce UEFA a decis ca ultimul meci, din Liga Națiunilor, de pe teren propriu al României, cel de la Ploiești, de pe 17 noiembrie, cu Lituania, să se dispute fără spectatori.

„Sunt pierderi materiale imense. Acesta scandări vin din a zecea parte a celor care vin la meci. Ei trebuie să înţeleagă că asta e treaba firmelor de securitate, nu a noastră. Aştept cu emoţii să văd ce suspendare se va da pentru meciul tineretului de la Ploieşti.

Citește și VIDEO | Gest INEDIT! Ce au făcut trei ”tricolori” înaintea partidei cu FRANȚA

Pentru că au fost aceleaşi scandări. Dacă ar juca acum Boloni sau Selymes… cum să scandezi împotriva maghiarilor? Sunt oameni care s-au sacrificat pentru România şi tu îi conteşti pentru că sunt de etnie maghiară”, a spus Mihai Stoichiţă, pentru Digi Sport.

Pe lângă faptul că meciul cu Lituania, de pe Ilie Oană, se va juca cu porțile închise, FRF va trebui să plătească și o amendă de 70.000 de euro, pentru rasism, xenofobie, invadarea terenului, dar și folosirea de materiale pirotehnice” la meciul cu Serbia, de pe teren propriu.

România mai are jucat cu Lituania (17 noiembrie, 21.45, Ploiești) și cu Muntenegru (20 noiembrie, 21.45, în deplasare).

faniserbiauefamaghiariamendaboloniromaniasuporteriechipa nationalamihai stoichita