Reacția lui Carlos Alcaraz după ce a câștigat Roland Garros: ”E un vis împlinit!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat duminică, 09 iunie 2024, ora 21:49,
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz a câştigat duminică titlul de campion la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe germanul Alexander Zverev, după un meci care a durat mai bine de patru ore.

Carlos Alcaraz (21 de ani, locul 3 ATP) a dominat primul set, pe care l-a câştigat cu 6-3, dar Alexander Zverev (27 de ani, locul 4 ATP) a revenit excelent în setul secund, în care s-a impus cu 6-2.

Alcaraz a început bine setul al treilea, a condus cu 5-2, dar Zverev a rămas concentrat şi calm, a egalat la 5 şi a câştigat un break pentru a trece la conducere cu 6-5, impunându-se cu 7-5. Alcaraz a egalat situaţia cu un 6-1 administrat germanului în setul al patrulea şi s-a intrat în decisiv.

Spaniolul s-a impus cu 6-2 şi a cucerit primul său titlu la Roland Garros şi al treilea de Mare Şlem din carieră.

Carlos Alcaraz a oferit o primă reacție la finalul meciului.

”În primul rând, vreau să-l felicit pe Zverev pentru nivelul de joc arătat de la începutul anului.

A ajuns la un nivel extraordinar și luptă din greu în fiecare meci. Știu prin ce ai trecut în ultimii ani, ai avut acea accidentare urâtă, dar ai ajuns într-o finală chiar aici. Sunt convins că la felul în care ai muncit, vei câștiga cu siguranță un trofeu de Grand Slam.

Îi mulțumesc echipei mele pentru munca titanică depusă alături de mine. Mai ales după Madrid nu mă simțeam bine, erau multe dubii după acel turneu. Sunt recunoscător să am echipa pe care o am. Toți din echipa mea sunt cu toată energia pentru a mă ajuta. Datorită vouă sunt aici!”, a spus Carlos Alcaraz.

”Vreau să îi mulțumesc familiei mele! Mi-am dorit să am mai mulți membri ai familiei aici lângă mine. Chiar dacă nu toți sunt prezenți, știu că am suportul lor de acasă. Când eram mic, abia așteptam să ajung acasă și să mă uit la TV, la turneul de la Roland Garros.

Astăzi am reușit să câștig turneul, e un vis împlinit. Mulțumesc tuturor care fac posibil ca acest turneu să se desfășoare în cele mai bune condiții. Vă mulțumesc tuturor!”, a continuat Carlos Alcaraz.

 

roland garroscarlos alcarazAlexander Zverev