Reacția lui Novak Djokovic după victoria muncită din primul tur la Roland Garros

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 16:08,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Jucătorul sârb de tenis sârb Novak Djokovic (1 ATP, cs 1) a obţinut o victorie muncită, în prima rundă a turneului de la Roland Garros.

Djokovic este nemulțumit de randamentul pe care l-a avut pe retur

Campionul en titre l-a învins cu 6-4, 7-6 (3), 6-4 pe francezul Pierre-Hugues Herbert (142 ATP), beneficiar al unui wildcard.

Djokovic, care a părut uşor nervos, s-a impus după două ore şi 31 de minute. De cealaltă parte, Herbert a jucat primul său meci în elita tenisului din noiembrie 2023.

Sârbul de 37 de ani, care deţine recordul de titluri de Mare Şlem, 24, nu a jucat nicio finală în acest sezon, iar poziţia sa de lider este în pericol.

Săptămâna trecută, la Geneva, Djokovic a fost învins în semifinale de cehul Tomas Machac, cu 6-4, 0-6, 6-1.

„A fost o performanţă bună din partea mea, solidă”, a spus sârbul de 37 de ani. „Desigur, aş fi putut face mai bine la jocul pe retur, dar bravo lui, a servit foarte bine”, a adăugat Djokovic.

„M-am simţit mai bine în comparaţie cu săptămânile precedente. Merg în direcţia bună. Dar nu este decât începutul, nu este decât un meci. Trebuie să văd cum voi continua să progresez la turneu, cum vor fi senzaţiile mele.

La Monte Carlo, Roma şi Geneva, chiar am început să joc bine. Primele mele meciuri au fost super. Dar al doilea sau al treilea, cu totul altceva… Deci, nu vreau să mă entuziasmez prea tare”, a mai spus Djokovic, jucătorul cu 24 de titluri de Mare Şlem.

În turul secund la Paris, Djokovic îl va înfrunta pe spaniolul Roberto Carballes Baena (63 ATP), victorios în faţa francezului Constant Lestienne cu 6-3, 7-5, 4-6, 6-2.