Reacția selecționerului după debutul lansat la JO de la Tokyo: „Acestea au fost secretele noastre”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 22 iulie 2021, ora 16:47,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

România a învins Hondurasul cu 1-0 la primul meci al băieților lui Rădoi în turneul olimpic. 

A fost un succes așteptat de aproape 57 de ani la marea competiție a sportului mondial. Rădoi a tras concluziile la finalul întâlnirii de la Kashima.

„Victoria nu vine ușor. A fost unitatea de grup, sacrificiul. Ăsta e prețul victoriei. Au transpus în teren ce le-am transmis.  Înseamnă că au personalitate. Nu suntem la un nivel fizic foarte bun, sperăm ca de la meci la meci să creștem mai mult. Suntem formația care ne-am pregătit cel mai puțin”, a declarat Mirel Rădoi imediat după flueirul final, pentru TVR. 

Sursă foto: Profimedia

Doar două zile de pauză au tricolorii până la următorul joc. Duminică întâlnesc Coreea de Sud, echipă care a pierdut la debutul în Japonia, împotriva Noua Zeelandă.

„Atentie la Noua Zeelandă, nimeni nu are prea multe informații despre ei. Pot fi o surpriză. E o echipă organizată, determinată,  în următoarele două partide cu o victorie putem fi calificați. Chiar și cu un egal.

De dimineață ne-am trezit cu telefonul invadat cu urări. Le mulțumim tuturor. Venim aici la această ediție ca niște învingători. Sunt sigur că vom mai putea face figuri frumoase”, a mai spus selecționerul naționalei olimpice. 

CITEȘTE ȘI –>> DEBUT DE VIS PENTRU ,,TRICOLORI” LA TOKYO! UN AUTOGOL ADUCE PRIMELE PUNCTE ECHIPEI LUI RĂDOI

victorierealitateareactieromaniaturneu olimpicrădoihonduras