Reacție dură a Guvernului australian la adresa lui Novak Djokovic, înaintea audierii de luni

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat duminică, 09 ianuarie 2022, ora 21:00,
 Novak Djokovic. Foto: Profimedia
 Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Guvernul australian consideră că apelul lui Novak Djokovic de a rămâne în ţară este sortit eşecului, relatează AFP, citată de news.ro. 

În concluziile de 13 pagini făcute publice duminică, înainte de audierea programată luni dimineaţă, avocaţii guvernului australian au subliniat faptul că jucătorul sârb „nu este vaccinat”.

Novak Djokovic a ajuns miercuri la Melbourne, pentru a participa la Australian Open, dar autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. Toţi jucătorii şi personalul de la turneu trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire acordată de un grup de experţi independent.

Sârbul a fost plasat într-un hotel din metropola de la Antipozi, destinat refugiaților. El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara. Liderul mondial a făcut apel la decizia de anulare a vizei iar acesta va fi judecat luni.

Citește și VIDEO | Un protest pentru susținerea lui Djokovic a avut loc în România

Fani ai lui Djokovic. Foto: Profimedia

În timpul unei audieri publice programată luni dimineaţa, la ora locală 10:00, judecătorul federal Anthony Kelly trebuie să examineze apelul sportivului sârb.

Djokovic a obţinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra în Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie în Serbia (după o primă contaminare în iunie 2020). Conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autorităţilor federale australiene, o infecţie anterioară cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat.

Citește și Reacția lui Andy Murray la scandalul în care este implicat Novak Djokovic

australiatenisNovak Djokovicscandal