Regizorul Kusturica e convins: ”Maradona e ultimul meu personaj. Cristiano? Nu, n-are nimic de povestit!”

Articol de Dragoș Vasile - Publicat sâmbătă, 28 noiembrie 2020, ora 18:01,
maradonaa

Emir Kusturica, regizorul sârb care a realizat „Maradona by Kusturica”, a vorbit despre tragedia care a șocat întreaga planetă.

Legendarul fotbalist Diego Maradona s-a stins din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, după ce a suferit un stop cardiorespirator în propria locuinţă din Tigre.

Kusturica a povestit cum a aflat teribila veste a trecerii din neființă a lui Maradona, despre care spune că este ultimul său personaj de film.

”Forța lui Diego era apropierea noastră ce venea din copilăria petrecută la periferie. Maradona e ultimul meu personaj. Un film despre Cristiano Ronaldo? Nu, n-are nimic de povestit!

Scriam o carte despre Peter Handke, laureat al Premiului Nobel, când m-a sunat un prieten ziarist. Am simțit imediat o durere îngrozitoare, pentru că știam că a dispărut ultimul personaj.

Nu-mi amintesc ca lumea să țină doliu din Argentina în Somalia și până în Serbia în ultimul secol. În timp ce omenirea e divizată de coronavirus, apare acest om, acest Zeu pe pământ, și reunește cu atâta forță din nou pe toți și ne face să plângem împreună.

Ne asemănăm atât de mult, am crescut la marginea orașului Sarajevo, el în Buenos Aires și știm cât de greu e să trăiești așa. Între noi a explodat rapid o chimie. Dar n-a fost chiar ușor să am de-a face cu el.” a declarat Kusturica pentru Corriere della Sera.

Nu mulți au avut ocazia de a-l cunoaște foarte bine pe legendarul Maradona. Sârbul de 66 de ani este unul dintre cei care au avut această oportunitate și povestește cum era Diego, omul din spatele numelui uriaș.

”Era foarte greu de prins, la fel ca pe teren. Odată, am zburat până la Buenos Aires și nu l-am găsit, dispăruse! Așa era el. Dar forța lui era compasiunea, avea un zâmbet incredibil, Diego, precum unii babilonieni, ca Ghilgameș.

Am fost împreună să vedem un meci al lui Boca Juniors, unul neimportant. Urla și se descompunea, era ca un cutremur, umplea întreg spațiul din jurul său.

Diego nu era, structural, un simpatizant al stângii. Se lăsa condus de instinct și simțea că erau nedreptăți, aș spune neocolonialiste. În timp ce stânga murea, el a fost cel mai mare promotor.

Și nu-și dorea deloc să aibă putere. Pe Bill Cinton l-a insultat când a venit în vizită în Buenos Aires și a refuzat categoric să-l vadă după ce președintele SUA îl interzisese.” a mai povestit Kusturica pentru sursa citată.

Citește și Anchetă în Argentina, după ce Diego Maradona ar fi murit din cauza unei neglijențe medicale

decesrealitateamaradonaKusturicadeclaratii
eriksen1

Primele reacții după ce Eriksen s-a prăbușit pe teren: „Haide Chris, fii puternic!”

eriksen

EURO 2020 | VIDEO | Danemarca – Finlanda, întrerupt după ce un fotbalist a leșinat pe teren