Restart pentru Dinamo? Mihalcea: „Avem nevoie de victorii legate pentru a ne salva”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 05 iulie 2020, ora 21:01,
mihalcea-dinamo

Dinamo a reușit prima victorie în play-out-ul Ligii 1: 3-1 în deplasare cu Academica Clinceni. Cu toate acestea, ‘roș-albii’ rămân pe loc retrogradabil. Antrenorul lui Dinamo, Adrian Mihalcea, a declarat că acest succes poate reprezenta un restart pentru moralul jucătorilor.

La Clinceni, Deian Sorescu (19′ – penalty), Ahmed Bani (65′) și Diego Fabbrini (71′) au înscris pentru Dinamo. Gazdele au ratat două penalty-uri la scorul de 0-1, prin Vojtus și Buziuc. În cele din urmă, Academica a marcat când scorul era 0-3, prin Buziuc (72′).

Aveam nevoie de această victorie pentru a reuşi declicul acela. Avem jucători valoroşi, dar suntem abătuţi un pic, preocupaţi de eşecurile trecute. Azi a fost o victorie. Că a fost norocoasă, nici nu mă interesează, mi-am felicitat băieţii, dar nu am reuşit nimic momentan, avem nevoie de victorii legate pentru a ne atinge obiectivul.

Astăzi ne vom bucura, de mâine vom trece la pregătirea pentru meciul următor, cel de cupă şi bineînţeles la cel de duminică, un meci la fel de important ca acesta. Obiectivul nostru principal în acest moment este de a ne salva (de la retrogradare). În acelaşi timp, ştiu ce înseamnă un meci de cupă şi voi vedea cum ne creionăm strategia, că trebuie să creştem şi să reuşim să câştigăm. Dacă vom avea şi norocul să ne calificăm, foarte bine. Dar să fim realişti, obiectivul nostru este acela de a ne salva în campionat.

Am reuşit prima victorie în play-out, am venit după o serie grea şi periculoasă. Nu trebuie să uitaţi un lucru! Suntem echipa care am stat cel mai mult şi în carantină, pentru că am avut contractele suspendate, şi apoi ca proştii – chiar ca proştii – am stat şi în izolare, când alte echipe cu mult mai multe cazuri nu stau. Nu ştiu care sunt regulile, noi am stat ca proştii şi de aceea am suferit în primele meciuri.

Trebuie să o luăm ca un început, pentru că e prima victorie. Eu nu mă uit la clasament, nici nu ştiu pe ce loc suntem. Dar nu e problemă asta, problema este faptul că nu am reuşit să câştigăm. Dacă facem trei victorii la rând, poate atunci mă voi uita în clasament„, a spus Adrian Mihalcea, la finalul partidei de la Clinceni.

Clasamentul play-out-ului Ligii 1

dinamomihalceaplay-outliga 1adrian mihalceaclinceniacademica clinceni
Medici teren

Medic cardiolog: ,,Eriksen ar fi murit dacă nu era îngrijit rapid”

Hjulmand udvælger første landshold

EURO 2020 | Selecţionerul Danemarcei: ,,Jucătorii sunt terminaţi emoţional”