Revolta lui Carlo Ancelotti: „Există o limită! Dacă obosesc, închidem”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 02 februarie 2023, ora 17:36,
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Echipa spaniolă de fotbal Real Madrid are un program infernal în perioada următoare, cu meciuri în patru competiții.

Jucătorii nu mai au deloc zile de odihnă”, se plânge Carlo Ancelotti

Antrenorul Carlo Ancelotti atrage atenția că, din cauza faptului că meciurile se joacă la intervale scurte de timp, jucătorii lui vor fi suprasolicitați. Real joacă, diseară, de la ora 22:00, cu Valencia, în campionat.

Ulterior, gruparea din capitala Spaniei se deplasează la Campionatul Mondial al cluburilor, unde pe 8 februarie va juca în semifinale, cu Wadad Casablanca (Maroc) sau Al Hilal (Arabia Saudită). Finala mică și cea mare se joacă pe 11 februarie.

Ulterior, pe 21 februarie și 15 martie Real joacă în optimile Ligii Campionilor cu Liverpool. De asemenea, echipa madrilenă joacă în semifinalele Cupei Spaniei cu Barcelona pe Camp Nou pe 1 martie, returul fiind programat pe 4 sau 5 aprilie.

Evident, la asta se adaugă și meciurile de campionat. „Real Madrid nu renunţă la competiţii. Suntem în semifinalele Cupei Spaniei, în optimile Ligii Campionilor, care este foarte importantă pentru club, în semifinalele Cupei Mondiale a Cluburilor, luptăm pentru titlu… Real Madrid nu renunţă la niciun meci.

Este un calendar incredibil, nu se opreşte niciodată pentru că La Liga, Federaţia, FIFA, UEFA vor să-şi facă treaba lor şi asta îi afectează cel mai mult pe jucători. Jucătorii nu mai au deloc zile de odihnă.

Odihna mă plictiseşte puţin, dar trebuie să ne oprim o clipă şi să ne gândim la jucători. Dacă obosesc, închidem”, a spus Ancelotti înaintea meciului cu Valencia, potrivit Marca.

Calendarul este o problemă foarte serioasă. Suntem foarte încântaţi să jucăm împotriva Barcelonei şi împotriva lui Liverpool. Luptăm în toate competiţiile. Jucătorilor le place, dar există o limită şi calendarul o depăşeşte.

Toţi împreună trebuie să facem ceva pentru a evita acest lucru. Este o iluzie mare să poți câștiga toate aceste competiții, dar există o limită. Toți împreună trebuie să facem ceva pentru a o evita asta”, a adăugat el.

real madridcarlo ancelotti