Româncele și-au aflat adversarele din turul 1 la Roland Garros! O „tricoloră” s-a retras înaintea tragerii la sorți

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 25 mai 2023, ora 17:11,
Ana Bogdan
Ana Bogdan

Trei jucătoare române de tenis vor juca în turul 1 la Roland Garros, a patra retrăgându-se înaintea tragerii la sorți.

Traseu dificil pentru Ana Bogdan la Roland Garros

Jucătoarea Patricia Țig, locul 721 WTA, care urma să participe după ce și-a protejat locul 65 în clasamentul WTA, a anunțat că nu va mai participa la competiție.

Al doilea turneu de Mare Șlem al anului începe luni, astfel că România va avea pe tabloul de simplu doaar trei jucătoare.

Irina Begu (27 WTA, cs 27) o va întâlni pe Anna Bondar (Ungaria, 103 WTA) în ceea ce va fi primul meci direct. În cazul unei victorii, românca joacă în continuare cu italianca Sara Errani (70 WTA) sau elvețianca Jil Belen Teichman (75 WTA).

Sorana Cîrstea (31 WTA, cs 31) se va confrunta cu Jasmine Paolini (52 WTA). italianca a câștigat singurul duel direct, cu 6-4, 4-6, 6-1, în urmă cu 2 ani, în sfertuhri la Potoroz.

Dacă se califică, Sorana o va întâlni pe Kateryna Baindl (fostă Kozlova, Ucraina, 80 WTA) sau o jucătoare venită din calificări.

În fine, Ana Bogdan (60 WTA) va avea un meci dificil la debut, împotriva sportivei americane Caty McNally (54 WTA). o victorie i-o aduce în față pe belgianca Elise Mertens (28 WTA, cs 28) sau o jucătoare venită din calificări.

Roland Garros 2023Patricia Tig