Rusul Nikita Mazepin, dat afară din Formula 1. Anunțul echipei Haas în contextul haosului din Ucraina

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 05 martie 2022, ora 15:15,
Nikita Mazepin, sursa foto: Profimedia Images, Bradley Collyer
Nikita Mazepin, sursa foto: Profimedia Images, Bradley Collyer

Haas, echipă americană de Formula 1, a anunțat că a încheiat cu „efect imediat” contractul cu sponsorul rus Uralkali, dar a fost reziliată și înțelegerea cu pilotul rus Nikita Mazepin.

De asemenea, oficialii teamului au mai precizat

Echipa Haas F1 a decis să rupă, cu efect imediat, contractul lui Uralkali, sponsorul principal și pilotul Nikita Mazepin. La fel ca restul comunității de Formula 1, echipa este șocată și întristată de invazia Ucrainei și își dorește încheierea rapidă și pașnică a conflictului”, se arată într-un comunicat de presă al echipei americane Haas.

Această decizie era așteptată, mai ales în contextul în care Dmitri, tatăl lui Nikita Mazepin și, totodată, un miliardar rus care susținea echipa de Formula 1, este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Mazepin, în vârstă de 22 de ani, a sosit la Haas înainte de startul sezonului trecut. Odată cu venirea acestuia, echipa americană a beneficiat de un pachet financiar consistent din partea sponsorului Uralkali.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Dezvăluiri din infernul din Ucraina: „Peste 100 de oameni, uciși în orașul meu. Le mulțumesc românilor pentru ajutor”

Nikita Mazepin a reacționat și el pe o platformă socială din mediul online.

Dragi fani și suporteri, sunt foarte dezamăgit să aud că angajamentul meu de F1 a fost reziliat. Deși înțeleg dificultățile, regula FIA împreună cu dorința mea continuă de a accepta condițiile propuse pentru a continua a fost complet ignorată și nu a fost urmat niciun proces în acest pas unilateral.

Pentru cei care au încercat să înțeleagă, mulțumirile mele veșnice. Mi-am prețuit timpul în Formula 1 și sper cu adevărat că putem fi cu toții din nou împreună în vremuri mai bune. O să spun mai multe în zilele următoare”, a transmis Nikita Mazepin, pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de FORMULA 1® (@f1)

CITEȘTE ȘI –>> Antrenorul echipei Sheriff Tiraspol, relatări de pe frontul din Ucraina: „Sunt gata să merg acolo unde ne spun ei”

formula 1ucrainanikita mazepinrusiahaas