Scandal uriaș în lumea sportului – Suspendare de 8 ani pentru a doua încălcare a normelor de dopaj

Articol de Dan Istratie - Publicat miercuri, 14 februarie 2024, ora 11:51,
dopaj
dopaj

Sportiva kenyană Sarah Chepchirchir a fost suspendată opt ani, după ce s-a constatat că fosta câştigătoare a maratonului de la Tokyo a încălcat pentru a doua oară normele antidoping, a anunţat marţi, într-un comunicat, Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU), potrivit Reuters.

Chepchirchir a avut un rezultat analitic nefavorabil pentru testosteron, a precizat AIU. Proba a fost recoltată la maratonul Bangsaen42 Chonburi din Thailanda, în noiembrie.

Sportiva în vârstă de 39 de ani a fost anterior suspendată patru ani în 2019, cu efect retroactiv din 11 aprilie 2018, din cauza unor anomalii în paşaportul său sangvin.

Cea mai recentă interdicţie se aplică retroactiv din data de 22 decembrie 2023, iar rezultatele obţinute de Chepchirchir în competiţii începând cu data de 5 noiembrie vor fi anulate.

Chepchirchir, care a câştigat maratonul de la Tokyo în 2017, a avut opţiunea de a obţine o reducere a interdicţiei cu un an prin recunoaşterea oficială a acuzaţiei, dar nu a reuşit să facă acest lucru până la termenul limită de 11 februarie.

realitatearealitatea.nte