Şedinţă între FRF şi Mirel Rădoi, după ce antrenorul şi-a anunţat plecarea de la prima reprezentativă

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 12 octombrie 2021, ora 16:55,
Mihai Stoichiță, Mirel Rădoi și Răzvan Burleanu
Mihai Stoichiță, Mirel Rădoi și Răzvan Burleanu

Mirel Rădoi a luat pe multă lume prin surprindere după meciul cu Armenia, scor 1-0. Tehnicianul şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională la finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

Acesta şi-a exprimat dorinţa de a antrena o echipă de club, unde ar putea avea activitate zilnică, nu periodică ca la prima reprezentativă.

După anunţul făcut de Mirel Rădoi, Federaţia anunţă că va avea o şedinţă cu Mirel Rădoi în care va încerca să-l convingă să rămână la naţională pentru meciurule de baraj, dacă România va ajunge acolo. Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, este de părere că Mirel Rădoi va accepta propunerea de prelungire din partea Federaţiei.

,,Există și geniști în Federație care pot să dezamorseze bombele astea, dar revenind la declarația lui Mirel, până la ultimele două jocuri din sezonul ăsta avem timp să stăm, să discutăm, să analizăm tot. Mirel va avea o întâlnire cu președintele, cu mine și vom pune la punct anumite lucruri. Orice lucru se poate întoarce.

Nu vreau să dezvolt subiectul, o să avem timp destul. Cel mai bun lucru acum e să așteptăm să ne întâlnim și încet-încet încercăm să revenim la normal. Dorința Federației e de a continua cu el. Vom sta față în față, Mirel e un tip puternic, un caracter foarte puternic. Am vorbit aseară cu Mirel, după meci, dar după anunț nu am discutat.

Reacțiile sunt imprevizibile uneori. Probabil că și el a trăit în tensiune mare, știți ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului la naționala, criticile aduse. Toate se adună. Asta este, mai ai și astfel de reacții. Eu cred că va reveni la sentimente mai bune și va continua la echipa națională. Meritul e al lui la ce s-a întâmplat în ultima vreme, la atmosfera, la dorința jucătorilor, echipa seamănă cu el, o echipă de luptători.

Trebuie să ne lăsați să vorbească președintele cu el, să vorbesc și eu cu el. Poate e un joc psihologic pe care îl face Mirel. E foarte important ca Mirel să-i capaciteze ca până acum. Poate jocurile au avut această diferență de agresivitate, de determinare, de dorință de a juca în România. Eu cred că putem să-l întoarcem pe Mirel, asta e dorința Federației.

Nu îl iei doar pentru două meciuri (n.r – cele de baraj). Eu cred, la fel ca președintele, că o nouă campanie ar trebui inclusă. Obiectivul de acum a fost calificarea la baraj, a spus-o și Mirel aseară.”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru Digisport.

Citeşte şi REACŢIA FRF DUPĂ CE MIREL RĂDOI ŞI-A ANUNŢAT PLECAREA DE LA NAŢIONALĂ: ,,NE DORIM SĂ FIE ALĂTURI””

mihai stoichitarazvan burleanumirel rădoifrfrealitateaechipa nationala