Sfaturi pentru Alexi Pitu de la un campion al României: „Îi mai trebuie sânge în instalații! Dacă nu poți alerga, ești 0”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023, ora 13:02,
Alexi Pitu
Alexi Pitu

Atacantul Alexi Pitu s-a transferat în această săptămână de la Farul Constanța la echipa franceză Bordeaux.

Alexi Pitu trebuie să fie mai agresiv pe teren, consideră unchiul lui, fostul fotbalist Adrian Pitu

El a fost prezentat, deja, la formația aflată pe locul secund în a doua divizie a țării după 19 etape, cu 33p, la 9 de liderul Le Havre. Românul ar putea debuta mâine, la meciul pe care Bordeaux îl va juca în deplasare cu Dijon, echipă aflată pe locul 16.

Alexi Pitu este nepotul fostului mijlocaș Adrian Pitu, care de-a lungul carierei a jucat la echipe ca Farul, Sportul, Dinamo, Universitatea Craiova sau fosta Steaua, cu gruparea olteană devenind campion în sezonul 2004/2005.

Retras din activitate acum 14 ani, Adrian Pitu i-a dat câteva sfaturi nepotului lui. „Eu îi doresc succes, e un băiat foarte educat. Îi mai trebuie puțin sânge în instalații, pe teren vorbesc.

Și în afară, fotbalul e un sport colectiv, nu individual, trebuie să socializezei. Nu poți să te închizi în tine, nu faci nimic. Pe teren nu ai mamă, nu ai tată, trebuie să dai totul.

Sincer, parcă mă văd pe mine când aveam 17-18 ani. Același fizic, îi mai trebuie puțin tupeu pe teren, dar să nu lovești adversarul, când ai mingea să nu îți fie frică de nimic.

Și ce dacă pierzi? Poți să pierzi și 10 mingi, și 11 și 12, la a 13-a ai băgat-o în ațe. Aici nu înțelege. La fotbal trebuie să ai și puțin noroc. Să prinzi o zi bună, să ai puțin noroc, să ai un antrenor bun, un psiholog.

La fotbal sunt 10 ani și atât. Pregătirea la antrenamet e una și pregătirea în afara e alta. Crezi că aștia de afară sunt fraieri de își iau preparatori fizici? Forță explozivă, abodomene, totul pe motricitate și pe viteză.

Maradona, idolul meu, se antrena 6 ore pe zi. Nu putea să îi ia nimeni mingea în jumătatea adversă de teren. Nu ai cum să reușești dacă nu ești pregătit. Poți să te joci cu ‘portocala’, dar dacă nu alergi ești 0”, a spus Adrian Pitu, potrivit PRO Arena.

adrian pitubordeauxligue 2alexi pitu