Sfaturile lui Ciprian Marica pentru Edward Iordănescu: „Acolo se face diferența”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 martie 2023, ora 18:17,
Edward Iordănescu
Edward Iordănescu

Naționala de fotbal a României este în drum spre Andorra, unde sâmbătă va debuta în preliminariile Campionatului European 2024.

La echipa noastră națională este foarte important antrenorul”, spune Ciprian Marica

Trei zile mai târziu, tricolorii primesc replica Belarusului, meciul urmând să aibă loc pe Arena Națională. Fostul atacant Ciprian Marica spune că suporterii trebuie să le insufle jucătorilor încredere și susținere. El are un mesaj și pentru selecționerul Edward Iordănescu.

Referitor la echipa națională trebuie să fim optimiști pentru că este un nou început și trebuie să le insuflăm jucătorilor încredere și susținere.

Până la urmă eu sunt convins că ei fac tot ce le stă în putință și sunt convins că ei își doresc. Am fost și eu în locul lor și știu cât de durereoasă e înfrângerea și cum e să pierzi.

Totodată eu cred că la echipa națională și mai ales la echipa noastră națională este foarte important antrenorul, care are un alt rol decât de cei de antrenor efectiv. În primul rând la echipa națională trebuie să-i selecționezi pe cei mai buni și să ai ochi la fotbaliști.

În al doilea rând, contează foarte mult antrenamentele cu fotbaliștii și să reușești ca în zilele acelea puține să le dai o idee de joc”, a precizat fostul atacant la Sport Total FM.

Avem jucători buni, dar buni pentru noi”, susține Ciprian Marica

Ciprian Marica, în prezent acționar minoritar la Farul Constanța, recunoaște că naționala României ne mai poate baza pe calitatea individuală a unui jucător.

Fiecare jucător vine cu un bagaj de cunoștințe și nu stai să-l mai înveți sisteme de joc și tactici. Îi spui cum vrei să joci și cum să-ți aplice niște lucruri. De aceea eu spun că este foarte important antrenorul.

La fel și selecția, apoi să-i faci în 3 zile să joace acel sistem și să-l joace foarte bine și în al doilea rând să fi inspirat să faci primul 11.

Deci repet, nu ești efectiv antrenor, cu toate că sunt niște caracteristici de antrenor, dar nu este efectiv un antrenor, pentru că el nu are timp efectiv să antreneze echipa, ci doar câteva zile.

Acolo se face diferența și noi nu putem spune că astăzi ne mai putem baza pe calitatea individuală a unui jucător. Cu toate că avem jucători buni, dar buni pentru noi. Pentru că vedem în afară că foarte puțini reușesc.

Atunci e foarte important antrenorul și forța grupului, cum reușeșete el să unească grupul și să sune bine ca o formație. Este foarte important ca în timpul ăsta să-i facă să joace bine”, a mai spus Marica.

ciprian maricaEdward Iordănescu